Цветанов: “Америка за България” ни подкрепя най-много в образованието

в България

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с председателя на фондация “Америка за България” Лин Дафт и със заместник-председателя на Борда, изпълняващ длъжността президент Нанси Л. Шилър, съобщиха от ГЕРБ.

По време на срещата е била обсъдена дейността на “Америка за България” в страната ни. Цветан Цветанов е дал висока оценка на досегашната дейност на Фондацията. Той е изтъкнал необходимостта от ефективна съвместна дейност с неправителствените организации по важни за обществото теми.

“Несъмнено фондация “Америка за България” демонстрира добро сътрудничество с гражданското общество в страната ни. Важни са инвестициите в сфери като култура, околна среда, културен туризъм, в социалната сфера. Най-силният акцент е подкрепата в сферата на образованието. За мен е впечатляващ фактът, че от създаването й фондацията е инвестирала 101 милиона долара в образование и библиотеки”, е подчертал Цветан Цветанов, цитиран от БТА.

От своя страна представителите на “Америка за България” Лин Дафт и Нанси Л. Шилър са изтъкнали, че планират да продължат своята дейност във всички тези сектори в партньорство с българските институции, с неправителствени организации и с местната власт. / ГЛАСОВЕ

Цветанов: "Америка за България" ни подкрепя най-много в образованието by

Последни от България

Отиди Горе