Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Цветан Василев: Дълговата спирала вече е факт

в България
Loading...

Дълговата спирала вече е факт. Няма как да се излезе извън дълговата спирала, докато икономиката не работи и няма постъпления в бюджета.

Според мен данните за бюджетния дефицит са манипулирани, реалният бюджетен дефицит е много по-висок.

Това каза Цветан Василев в интервю за Сашо Диков пред Би Ай Ти.

Според Василев “Бойко Борисов трябва да направи всичко възможно да скъса опашката си. Въпросът е дали тази опашка не е отишла прекалено нагоре по гръбначния стълб….Тогава става опасно за живота”.

По повод спрените обществени поръчки от сегашния кабинет банкерът каза следното: Външен натиск очевидно има. Самият факт, че Жан-Клод Юнкер официално предупреди, че има шанс България и Румъния да бъдат разделени, това вече е форма на външен натиск. “А по отношение вече на конкретните поръчки, аз нямам представа какво точно се е случило. Но ако малко неговите подопечни министри бяха гледали изпълнението на проектите от страна на фирмите, които по никакъв начин не са свързани с Пеевски, щяха да си дадат сметка, че нещо не е наред… Това обаче си е проблем на неговите министри”, казва още той.

На въпроса с какво той е държал Станишев Цветан Василев отговори: Защо трябва да го държа Станишев много здраво? Станишев и Станишева ги държеше много здраво Пеевски, а не аз.

“Не знам с какво. А със Станишев, и аз имам свидетел, съм се виждал с него няколко пъти, след като той се сгромоляса, след като БСП се сгромоляса на европейските избори, и съм му обяснявал само едно: че неговият полезен ход, за да се спаси той, да се спаси партията и да спаси държавата, включително и да спаси банката, е да дръпне черджето под правителството на зависимия Орешарски”, каза още Василев. /  БГНЕС

Loading...

Последни от България

Отиди Горе