ЦРУ клати властта на Ердоган чрез Гюлен – той действа и у нас

в Некатегоризирани

Философският клуб: САЩ и ЦРУ клатят властта на Ердоган чрез Фетуллах Гюлен от години наред. Те искат да го държат под контрол, за да реализират своята линия на интереси. Гюлен е изключително важна фигура в целите на ЦРУ за осъществяване на новия световен ред. Той има голямо значение и за България. След 2000 г. има три медресета у нас, верига от училища „Дружба”, езикови курсове „Дружба”, издателство „Заман”, вестник „Заман”. Това разказа пред Фрог нюз тюркологът Емилия Славкова.

Гюлен пробива в България най-вероятно чрез ДПС. Хората, които работеха в неговите училища, водеха езиковите курсове и пр. и бяха назначавани по всяка вероятност чрез ДПС.Гюлен има междуконтинентална пропагандна империя и разполага с 50 милиарда долара. Този човек е обявен за персона нон грата не само в Турция, но и в някои средноазиатските републики и в Русия.

По-свободомислещите офицери е възможно да са под контрола на Гюлен. Ердоган и неговите хора отдавна са ги следили, както и другите силови единици. Убедена съм, че тяхното наблюдение е още от 2011 г., когато имаше два знакови съдебни процеса срещу военни и свободомислещи интелектуалци. Властта е знаела кои са хунтаджиите. Пуснала ги е да действа и ги е окошарила.

Далеч не всички хора в Турция са излезли на улицата, за да подкрепят Ердоган. Протестиращите бяха негови хора, част от тях дори са били  платени. В сирийски сайтове пише, че 1700 души от главорезите на ИДИЛ са преминали в Турция 2 дни преди опита за преврат и те са му се притекли на помощ.


Бележка на редактора на сайта „Философският клуб“:


В серия от публикации, ние системно ви показваме мантрите, които не само витаят в медийното пространство, но и продължават да водят за носа чули, недочули. Респ. тези, видели по кабеларки и телевизионни емисии, за „какво става дума“. Става дума, както пак и отново ви заявяваме за една борба за съзнанието на хората. Не, не всички. Достатъчно е да се „вземат на лизинг“ авторитети /каквито на изток от Одер и Ниса направо се сринаха до подопечни на чуждестранни грантове, субсидии, дори и „публични“/ за да припяват на своите дарители и повелители.

Не, не, драги читатели тази така няма да стане. Вие забелязвате ли общият, прочее глобален тренд – на екс- величия, в това число и интелектуални на Запада, носители на Нобелови награди даже, които почнаха да ви говорят: „Не сме от тях, како Сийке“. Съвсем по невмите на наш Чудомир, от Казанлък. Който вместо да се прави на „интересен“, както повечето влъхви на едно заложено бъдеще бе рекъл още:

– „Избраха ме за народен представител, след като себе си вече не мога да представя“.

– И още: “ Не съм знаел, че на стари години и ….раци ще развъждам“.

Ми, така е. Де що видяла жабата да коват вола и тя си вдигнала крака. Де що е време пред нас е  – „Аванти тути дилетанти“ , както се пее. На нас хич не ни е до песен, обаче. И единственото , което силно молим,  е да си запишете английския идиом. А той е малко алегорично послание, за който разбира, да извинявате:

– „Каза той, каза тя“. Това е крилатата фраза на днешния ден и за нас тук ….с „гайдите“. Така просто, да се сеща човек, де, че си е субективно отражението на комплексната реалност.

Значи   и неверно мнение може да изрази човек. Има право. Както и правото на този, който го слуша не само да се усъмни, но и да рече – „булшит“. Няма да ви го превеждаме, чак толкоз вече българинът европец , макар и не чак до там /Алеко/  поназнайва, нали? Че то откога и в реклама върви крилатата фраза „Кажи бабо тенкю“.  Пита се, обаче, дали онова, което политици и медийни влъхви  ни пускат като „стръв“ не е за за балъци. Балъкът, прочее, както пояснява ибългарският тълковен речник е :

Значение на думата балък

мн. ‑ци, след числ. ‑ка, м.
1. Жарг. Пренебр. Глупав, наивен човек; баламурник. „Даваме я [валутата]
2. Остар. Риба.

ПС. Няма нищо общо с фамилията на големия български футболист, подир когото пеят вече две поколения германчета. И го имат за велик човек.  Понеже е Цар на топката!  Ако да е от България, която не знаят къде е на картата дори. Пък и хубав човек, както му казваме тук на 3 бири. Докато музиката свири, де и има кой да плаща…Ха наздраве и от „Философският клуб“. И весело лято. Пък на есен, както се вика – с песен. Ако дотогава не удари я киселинен дъжд, я гръм от ясно небе. Да спи  зло под камък, както се казва. Но все пак по добре е човек да го посрещне буден, отколкото заспал.

Източник: Философският клуб


Вижте още от тюрколога Емилия Славкова:


ВИДЕО коментар-анализ за случващото се в Турция  (нещо, което няма да чуете в “свободните“ и “независими“медии“)


Турция се управлява от ционисти, след Давутоглу диктатурата става тежка


ВИДЕО: Ще успее ли турция да излъже ЕС