Цигани от Пазарджик се бият за “Ислямска държава”

в България

Българи се бият за ДАЕШ („Ислямска държава”), твърди БиТиВи, позовавайки се на свой източник, според когото младежите, заминали на джихад, са от различни райони на страната ни.

Със сигурност към терористичната групировка са се присъединили и жители на циганската махала в Пазарджик. Ставало дума за мъже на 20-30 г., които се водят на гурбет в чужбина, но всъщност са част от ДАЕШ.

Те не поддържали връзка със семействата си у нас, но им изпращали пари.

Ако не ме пазите, ще бъда убит”, категоричен бил източникът. Той знае, че на джихад в Сирия са заминали поне десетина души – от Пазарджик и от други български градове.

Разказал, че в квартала поддържат контакти с ДАЕШ. Твърди, че са знаели за нападението над „Шарли ебдо” и атентатите в Мюнхен.

От тук заминават, отиват до летището в Мюнхен или в Кьолн. После отиват в Турция и от Турция отиват там. Всеки един от тук, който е заминал за Германия – събират се всяка седмица и се пращат пари за „Ислямска държава”.

Новите джихадисти са си купили оборудването у нас – става дума за камуфлажни дрехи, колани, кубинки. „Те се виждат. Като дават „Ислямска държава” ги виждам по телевизора”, посочва той.

В квартала се плащало добре за носенето на бурки и бради – по около 600 лв. за изцяло покрита жена.

Гледат в България да има друга държава. Те да командват в България, това е цялата истина. Това Ахмед (Муса, б. р.) си го каза. Направо като проповед: България ще стане „Ислямска държава”.

Вярващите от джамията не пожелали да говорят с екипа на телевизията. Другите категорично отричат, че хора от Пазарджик са станали джихадисти. / news.bg

П.П. ТАКА! Нека си припомним ;

В Пазарджик има радикален ислям, активно се пропагандира в полза на “Ислямска държава”

В Пазарджик се е пропагандирало и се пропагандира насилие и война срещу немюсюлманите и в полза на „Ислямска държава”. Това мнение изрази в студиото на предаването „Тази сутрин” по БиТиВи експертът Алекс Алексиев. Той е категоричен, че бурката няма нищо общо с исляма и не съществува в Корана. Бурката идвала от Персия и то много, след като се е появил ислямът. Тя била доказателство за политически ислям.

Алекс Алексиев смята, че циганите в пазарджишкия кв. „Изток” са серазпасали и проповядват идеите на „Ислямска държава”.

Експертът е убеден, че там играят роля парите. Заради пари жените започнали да носят бурки, а мъжете пуснали бради. В България никога не е имало бурки, никаби.

Българският ислям нямал нищо общо с уахабизма, който идвал от Саудитска Арабия. Джамията в кв. „Изток” в Пазарджик била в уахабистки стил. Тя нямала нищо общо с отоманските джамии. За много ислямисти имало пълно срастване между политическата част от исляма и религията – например в Саудитска Арабия. Това, по мнението на експерта, било много опасно. Самият основател на движението уахабизъм наричал Отоманската империя – държава на изменници. Това било много войнстващо течение. Българският ислям обаче никога не е бил войнстващ, подчерта експертът.

Алекс Алексиев даде за пример Франция и Белгия, където бурките изцяло са забранени. В Китай, Русия и някои европейски държави имало частична забрана. Според него в момента, в който сигурността е много важна, не може да се позволи на хора, за които не се знае какви са, да си крият лицето с бурка. Много терористи се криели зад бурки.

Алексиев коментира, че нашите мюсюлмани, особено турците, са умерени и не се продават лесно. В Пазарджик обаче ситуацията била напълно различна. Ако има тероризъм, той щял да бъде именно в Пазарджик, не при помаците и турците.

Алекс Алексиев изрази надеждата си по време на съдебния процес срещу 14-те имами да се докаже, че в Пазарджик се е пропагандирало активно за война и насилие срещу немюсюлмани.

На въпрос има ли опасност за страната ни, той коментира, че щом има опасност за Европа, не може да няма за България. По думите му Турция шантажирала Европа. Цялата политика на ЕС била погрешна и вина за това носела Ангела Меркел. Алекс Алексиев е категоричен, че голяма част от бежанците са икономически мигранти, които нямат общо с войната в Сирия. Много от тях идвали от мюсюлмански държави, в които са възпитани в шериата.

От своя страна председателят на мюсюлманското настоятелство в Пазарджик Яшар Мустафа призова Алекс Алексиев да отиде в Пазарджик и да даде по 5000 лв. на жените, за да види дали ще си махнат бурките. Той твърди, че дори баба му през 70-80-те години на миналия век е носила бурка. Бурката била национална носия, традиционна за исляма. Жените трябвало задължително да се покриват. Той подчерта, че и монахините се покриват. Мустафа не е съгласен с твърдението на Алексиев, че бурките идват от Персия. Ако бурките на обществени места бъдели забранени, това щяло да бъде дискриминация. Тогава жените нямало да излизат от вкъщи.

Имам Баязид в Пазарджик смята, че ще е болезнено за мюсюлманките, ако се въведе забрана, защото тя била част от живота на жената.

Хората в Пазарджик отричат да са помагали на джихадисти. Това, за което се твърди, че са знамена на „Ислямска държава” били покривки и символи на 1400 години.

Режисьорът Нидал Алгафари смята, че не може да има забрана за бурките, тъй като със забрани нищо нямало да се получи. Той смята, че трябва да се намерят достатъчно добри, мъдри и обучени хора, мюсюлмани, които да отидат в Пазарджик и да обяснят що е ислям. Цацаров трябвало да помисли още веднъж за забраната за бурките. Той смята, че трябва да се осигури молитвен храм за мюсюлманите от София.

Писателят Христо Стоянов пък е на мнение, че турците в България не се поддават на пропаганда. Поддавали се циганите и българите мюсюлмани в Родопите. Там нещата ставали страшни. / източник: news.bg

Циганите в Пазарджик развяват знамето на ИД и празнуват атентатите!

Циганите-джихадисти в пазарджишкото гето „Изток“ вдигнаха див купон с гюбеци заради кървавитеатентати на „Ислямска държава“ във Франция.

Това научи BIG5.BG от два независими един от друг източници – в МВР и очевидец на кощунството. Същият сигнал е постъпил и в регионални медии, но репортерите са били посъветвани да не го тиражират, за да не създават излишно напрежение след кървавия 13-и ноември.

Според данните ни в събота вечерта в циганската махала в Пазарджик, която е на изхода на града в посока Пловдив, е имало здрав кючек, организиран от местните фенове на „Ислямска държава“. Циганите, които се носят с типичните за терористите бради и дрехи, са празнували атентатите, които потресоха света вечерта в петък, 13 ноември. При безпрецедентните атаки в сърцето на Франция по последни данни загинаха 132 човека, а над 200 са ранени, от които 99 са в критично състояние.

Нашите източници са категорични, че „Изток“ продължава да е свърталище на екстремисти въпреки делото, което върви срещу 40-годишния Ахмед Муса Ахмед, циганският тартор, свързан с „Ислямска държава“.

На 9 септември 2015 г. Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе отново обвинителен акт срещу Ахмед и още 13 човека, обвинени в проповядване на омраза на религиозна основа и пропаганда за война – престъпления по чл.164 ал. 1 пр. 1 и чл. 407 от Наказателния кодекс.

Обвинителният акт бе внесен повторно, след като бяха отстранени съществените процесуални нарушения, дали повод на съдия-докладчик от Окръжния съд в Пазарджик с разпореждане от 20 юли да го върне на държавното обвинение за прецизиране.

Предадените на съд: Ахмед Муса, на 40 г., от Пазарджик, Ангел Симов (Айри), на 39 г. отПазарджик, Стефан Александров (Сюлейман), на 31 г., от Пазарджик, Светослав Манчев (Зекерия), на 33 г., отПазарджик, Ерджан Смаил, на 33 г., от Пловдив, Стефан Димитров (Тафик), на 31 г., от Асеновград, Александрина Ангелова (Мелекшен), на 30 г., живуща в с. Старцево, общ. Златоград, Йосиф Минчев (Юсню), на 43 г. от Пловдив, Рангел Илиев (Малкият Ремзи), на 37 г., от Пловдив, Александър Иванов (Банго), на 37 г., от Пловдив, Орхан Бързак (Мазгала), на 40 г., от Пазарджик, Райко Карталов (Ремзи), на 31 г., отПазарджик, Ненко Щерев, на 36 г., от Пловдив и Веселин Стефанов (Вайдин), на 28 г., отПазарджик. /  vchas.net

Спецакция на ДАНС в Пазарджик във връзка с обвинения за разпространение на радикален ислям в България

 

„Ислямска държава” има училище в България от 2003 г.

В България отдавна има училище на “Ислямска държава”, някъде от около 2003 г. Искат пари от Саудитска Арабия за различни дейности. Това са незаконни пари, които не трябва да се ползват в България. С тях се финансират училища, купува се храна за мюсюлманите, плаща се на някои да носят бурки. Освен в Пазарджик има и доста други случаи, работи са по тях и скоро ще излязат наяве. Това заяви в предаването “Сутрешен блок” на Bulgaria ON AIR журналистът и преводач Мажд Алгафари.

Той разкритикува поведението на управляващите, които според него опитват да правят реформи, а не обръщат достатъчно внимание на държавните ни граници.

“Държавата прави реформи, но сега нито им е времето, нито им е мястото. Първо трябва да подсигурят границата и след това да правят реформи. Границата е най-важна, защото бе затворен балканският път, остава България и насам ще се насочат мигрантите. Правим сметка, че това на нас няма да ни се случи. Напротив, това ще ни се случи. Ще има натиск и ще го усетим. Очаквам властите да се справят и няма да влезе огромният брой мигранти”, коментира Мажд Алгафари.

“Сега масово бежанците са от Афганистан и Ирак, не толкова от Сирия. Падна и възрастовата граница – сега са млади момчета, почти няма семейства. Нямат документи – нито лични карти, нито паспорти. И да имат, много от тях са фалшиви. Българските власти задържат много малка част от тези, които влизат. Голям процент мигранти минава през България. Каналджиите се оправдават, че случайно са в гората и срещат чужденци, които ги молят да ги закарат в София. Нямаме възможност, след като ги задържим, да има строг закон”, каза още журналистът.

Той застана зад гражданските отряди по границата и увери, че подкрепя дейността им.
“Подкрепям ги, но е важно да няма насилие над мигрантите и да не се допуска използването на свински опашки. Това нещо ще намери своя път, по който да се развие. В последния случай хванаха група мигранти на границата и час и половина чакат Гранична полиция. Това означава, че не навсякъде по границата има полицаи. Тя трябва да бъде подсилена с хора и техника, с оръжия”, обясни Алгафари.

Журналистът призова премиера Бойко Борисов да се разходи по полетата, “да види опустялата земя и държавата да инвестира там.” Според него можем да дръпнем по-напред от Турция и да станем по-значима държава.

“Продадохме България и изнесохме цялото земеделие, а сега внасяме от Турция и Македония”, констатира Алгафари. /  epicenter.bg

Скандални документи осветлиха връзките на Главното мюфтийство с ислямисти

Фондация от Саудитска Арабия плащала екскурзии на имамите на Мустафа Хаджи

Скандални документи показват как Главно мюфтийство е било в договорни отношения с Муафак Ал Асад, управител на фондацията “Ал Уакф ал Ислями”. Документите са изпратени до „Господари на ефира” от източник, пожелал да остане анонимен. Заради връзки с тази фондация 13 имами бяха осъдени в Пазарджик, тъй като в проповедите им е имало религиозна омраза. Отделно Главно е изпращало благодарствени писма до въпросната фондация, която е забранена у нас. Освен тази кореспонденция, у нас започна първото дело за проповядване на идеите на ИДИЛ. Подсъдими са 14 души, обвинени за насаждане на духовна омраза и призоваване към джихад. От предаването показаха документи на арабски език, според които главният мюфтия Мустафа Хаджи е дал под наем масивни сгради в Сърница на Муафак Ахмед Аласад, управител на скандалната фондация, за обучение на имами. Мюфтийството изпраща писма до Аласад, в които заявява готовност да контролира ученията, да изпрати свои преподаватели, програмата на училището и да благодари за помощта на фондацията за уредени срещи с личности в Саудитска Арабия и пътувания на малък хадж. Мустафа Хаджи на свой ред обещал да даде 2000 долара за кола, която да обслужва нуждите на училището за имами.

Директорът на „Центъра за близкоизточни изследвания” д-р Мохд Абуаси изрази притеснения на връзките между Главното мюфтийство с организация, включена в списъци за терористични организации. Според бившия американски посланик у нас Джон Байърли, фондацията е близка с джихадистите „Ислямски братя”. „Това е измама! Да лъжеш хората, че ги учиш на традиционен ислям, а им водиш ислямисти от Саудитска Арабия”, констатира Мохд Абуаси. /  faktor.bg

ТОВА НЕ Е ПАКИСТАН, А БЪЛГАРИЯ

Хасково

 

Пазарджик
Пазарджик
Пазарджик

ПОЛОЖЕНИЕТО В РОДОПИТЕ Е НЕОБРАТИМО !: ГАЛЕРИЯ

 

Цигани от Пазарджик се бият за "Ислямска държава" by

Последни от България

Аре стига бе!

От както заработи Българска (не)зависима енергийна борса, вече повече от година и
Отиди Горе