”Цецка снощи ни предупреди да си спомним тоталитаризма, преди да гласуваме на втория тур в неделя. И аз си го спомних…”

в България

Цецка снощи ни предупреди да си спомним тоталитаризма, преди да гласуваме на втория тур в неделя.

И аз си го спомних, а каквото не можах да си спомня лично, си го представих по аналогия… Представих си например как бедното момиче от селски произход от село Драгана, Плевенско, получава безплатно образование, после гадните комунисти й дават да запише и РабФак (защото със собствените си знания посмъртно не би могла да се класира заедно с нормалните студенти, а ще трябва да стане я краварка, я работничка в завод), после някак си завършва университет, макар и задочно и с ръкописен номер в дипломата (което вероятно не означава проблем, ама все пак неизясняването на случая дразни), и после дори става секретар на първична партийна организация на БКП, което показва, че е приела и харесвала онова, за което Партията се е борила. А после, когато вятърът задухал в обратна посока, същото вече пораснало момиче се е пребоядисало и е станало бесен евроатлантик, сравняващ себе си с Хилъри Клинтън (с изключение на английския)…

След това нашата “майка на нацията” ни помоли да си припомним и колко много е направил ГЕРБ за малкия и среден бизнес в България.

Аз и това си го спомних, дори по-лесно. Спомних си какви обороти имахме и ние, и нашите хиляди клиенти – малки и средни фирми, преди 2009 година, по време на омразната Тройна коалиция, пък и по време на предхождащите я две разноцветни правителства, погледнах си и сегашните обороти, преброих си обектите и персонала тогава и днес… И да, определено ГЕРБ е направил много за малкия и среден бизнес в България. Примерно направил е средния бизнес малък, а повечето от малкия просто го няма и вече работи за някой феодал от хранилката на ГЕРБ.

Та така. Мисля, че беше добре да ни припомни Цецка тези неща, сега вече съм спокоен, че съм премислил всичко, което тя иска от нас, и няма как да сбъркам в неделя.

Стефан Янков, Фейсбук

loading...
''Цецка снощи ни предупреди да си спомним тоталитаризма, преди да гласуваме на втория тур в неделя. И аз си го спомних...'' by

Последни от България

Отиди Горе