ЦЕРН: Контакт с паралелни вселени се надяват да установят учените

в Любопитно

Големият адронен колайдер (ГАК) в Женева, Швейцария, ще изстреля най-големия сноп от енергия, опитвайки се да намери или дори да създаде миниатюрни черни дупки.

Ако опитът се окаже успешен и бъде открита нова вселена, ще се наложи не само да се пренапишат учебниците по физика, но и философските произведения.

Възможно е дори гравитацията от нашата вселена да „изтече“ в паралелна, казват учените, които работят в ГАК.

Този експеримент със сигурност смути критиците на колайдера, много от които предупреждават, че създаването на черна дупка ще причини смъртта на нашата вселена.

Но в Женева се чувстват доста комфортно и извън хоризонта на събитията.

Мир Фейсал и екип физици, които ще реализират експеримента, казва, „подобно на един пакет хартиени листа, които са двуизмерни обекти, [ширина и дължина], способни да съществуват в триизмерен свят, в по-високи измерения могат да съществуват паралелни вселени.

„Ние прогнозираме, че гравитацията може да изтече в други измерения, и ако това се случи, тогава ГАК ще създаде миниатюрни черни дупки. Обикновено, когато хората мислят за мултивселената, те мислят за мултивселенна интерпретация на квантовата механика, в която се сбъдва всяка възможност.

Това не може да бъде проверено с опит, защото е философия, а не наука. Ние не разбираме това под паралелна вселена. Ние имаме в предвид реални светове в други измерения. Ние сме изчислили количеството енергия, при което се очаква да се открият тези мини-черни дупки в „дъгата на земното притегляне“ (нов научен термин).

Ако при такива обеми енергия ние засечем мини – черни дупки, тогава ще знаем, че предположението за дъга на земната гравитация и допълнителните измерения, са правилни“, заяви Файсал. /  30dumi.eu

loading...
ЦЕРН: Контакт с паралелни вселени се надяват да установят учените by

Последни от Любопитно

Отиди Горе