Трудно ще бъде на Президента Радев на първия му голям форум в Мюнхен от 17 до 19 февруари

в България

Президентът Радев ще представи България на Конференцията за сигурност в Мюнхен, която ще се проведе от 17 до 19 февруари в хотел Bayericher Hof и се очаква да бъде демонстрация на лицемерното единство на европейските страни срещу Русия.

Любопитно ще бъде европейското отношение на политическите послания на Тръмп.

Естествено кардинално нови предложения или промени в сферата на международната сигурност не може да се очакват, поради крещящата нестабилност във Вашингтон, очевидно насипното състояние на Европейския съюз и неопределеността около НАТО. Мюнхенската конференция по сигурността ще демонстрира решимостта на евроатлантическите елити да отстояват своите позиции за Сирия, Украйна и антируските санкции.

Любопитно ще бъде мнението на Президента Радев към антируските санкции, противопоставено на истеричната русофобия на Германия, Великобритания и другите ястреби. Опасенията на Радев са, че ЕС може да стане заложник на санкциите срещу Русия. Той нееднократно се изказа, че външната ни политика трябва да се изработва у нас, а да се отстоява навън и че не вижда практическа полза от санкциите на ЕС срещу Русия, докато загубите от тях са очевидни.

Русия ще бъде представена на дипломатическо ниво от Сергей Лавров.
САЩ осигуряват присъствието на вицепрезидента Майк Пенс, министрите на отбраната и на националната сигурност Джеймс Матис и Джон Кели. Делегацията на американския Конгрес на форума ще включва над 10 души и ще бъде ръководена от сенаторите Джон Маккейн и Шелдън Уайтхаус.

Планира се нова надпревара във въоръжаването, с увеличаване броя на ядрените оръжия и бързото инкорпориране на тактически ядрени оръжия в общия ядрен потенциал. Тези намерения на Запада още повече ще засилят напрежението в Европа и света.
Присъствието на Порошенко на конференцията също не е случайно и е ярка, неразумна антируска демонстрация.
Изненади може да има само от американската делегация, а конференцията за евроатлантиците ще бъде трудна.
Участниците във форума от Европа, имат намерение да демонстрират подкрепата си за Киев и отново да поставят въпросите за Крим, Минските споразумения и „лошите” руснаци, които ги нарушават. САЩ проявяват по-малък интерес и като че ли забравиха за Украйна. В американския Конгрес темата Украйна не се обсъжда.
По принуда основна част от дискусиите ще бъдат свързани с въпроса, как да се противостои на новите форми на тероризъм и доколко тероризмът е свързан с миграционните потоци и с действията на Меркел да отвори широко вратите на ЕС за мигрантите.

Автор: Йордан Халачев
Източник: ПРЕГЛЕД

loading...
Трудно ще бъде на Президента Радев на първия му голям форум в Мюнхен от 17 до 19 февруари by

Последни от България

Много смешен плач

От няколко дни видни представители на софийската десница вдигат неописуем шум. Става дума
Отиди Горе