Тръмп връчи на Меркел сметка за 375 милиарда долара за услугите на НАТО

в България/Свят

Тръмп иска от Меркел 375 милиарда долара за “услугите” на НАТО. С колко ще ни преджоби Меркел лично нас?>>>>> Защото тя не е свикнала да си плаща сметките лично? Тръмп настоява всяка държава в НАТО да изпълни задължението си и да отделя поне 2% от БВП за отбрана.

Президентът на САЩ  Доналд Тръмп по време на срещата при закрити врати във Вашингтон миналата седмица,  е представил на германския  канцлер Ангела Меркел сметка за услугите на  НАТО, съобщава The Sunday Times, позовавайки се на източници в правителството на Германия.

Съобщава се , че лидерът на САЩ е оценил сумата, която Берлин дължи на НАТО за отбраната на Германия,  на 375 милиарда долара.

Един от германските министри, който е пожелал анонимност, нарече документа „скандален“.

Министър в германското правителство казал на вестника, че на неотдавнашната среща между двамата ръководители в Белия дом Меркел била силно изненадана да разбере, че дължи тази сума на алианса за гаранциите, които той дава за сигурността на Германия.

„Такива изисквания се представят, с цел да се сплаши другата страна, обаче, канцлерът обаче възприе това спокойно и няма намерение да отговаря на провокацията“, – е казал той.

Тръмп настоява всяка държава в НАТО да изпълни задължението си и да отделя поне 2% от БВП за отбрана. Ако Германия изпълни това изискване сега, ще харчи за военни цели повече от Русия. В момента тя отделя 1,2% от БВП за отбрана, което се равнява на 37 млрд. евро. При 2% ще надхвърли 60 млрд. евро.  НЕПОЗНАТО

*Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение на редакцията на електронно списание НЕПОЗНАТО

 

loading...
Тръмп връчи на Меркел сметка за 375 милиарда долара за услугите на НАТО by

Последни от България

Модерният геноцид

Вече се появи първата оферта ПРОДАВАМ електроенергия от АЕЦ “Козлодуй”, за цялата
Отиди Горе