Тръмп може да слее ГМОмафията с Фармафията

в Свят
Loading...

ТРЪМП МОЖЕ ДА СЛЕЕ
 МОНСАНТО И БАЙЕР 

Ако Монсанто и Байер се слеят, това ще им позволи да доминират на глобалния пазар на селскостопански култури и пестициди и ще могат да контролират хранителната промишленост.

Как администрацията на Тръмп се отнася към ГМО
Доналд Тръмп предложи на сенатора Джеф Сесионс като генерален прокурор да помогне на «Bayer AG» да купи компанията Монсанто за 66 милиарда долара, която в момента се подлага на държавно и федерално антимонополно разследване.

След няколко месеца Байер се съгласи да купи Монсанто срещу прилична сума. Сливането ще й даде една четвърт от пазара на семена и пестициди, което ще доведе до намаляване конкуренцията в отрасъла, повишаване на цените на семената и в крайна сметка до повишаване цените на продоволствието. Няколко държавни прокурори в САЩ се включиха във федералното антимонополно разследване на това сливане.

В същото време расте скептицизмът, че сделката може да се състои, тъй като акциите на двете компании паднаха, след като обявиха за сливането.

Като генерален прокурор Сесионс не само ще ръководи министерството на правосъдието, но и ще му бъде възложена задачата по осигуряването на антимонополното законодателство и съдебно преследване на престъпността с бели якички. Някои юристи смятат, че Сесионс ще бъде твърд към корпоративната престъпност.

Тръмп е собственик на акции на Монсанто на стойност от 15 хиляди до 50 хиляди долара и не поддържа маркировката ГМО.

“Байер” и Монсанто обещаха на Тръмп да инвестират 16 милиарда долара в разработки.

Инвестициите се планират в развитието на световния пазар на семена, в изследвания и други разработки.

Очаква се да бъдат стимулирани иновации в селското стопанство с участието на високотехнологични специалисти – генетици, робототехници, специалисти по спътникови изображения, инженери, селекционери и пр.

Росица Тодорова,Издателство”Распер”

CHEMTRAILS + HAARP + MONSANTO  = ТОТАЛЕН БИО-КОНТРОЛ! 
БИОТЕРОРИЗЪМ!
ГЕНОЦИД НАД ЧОВЕЧЕСТВОТО!
ИЗВЪРШВАН ОТ БИОТЕХНОЛОГИЧНАТА И ГЕННО ИНЖЕНЕРНАТА ВОЕННА ИНДУСТРИЯ НА САЩ!
ПОД ШАПКАТА НА НАТО.