Тръмп: Готов съм да се срещна с Путин още преди встъпването ми в длъжност

в Свят

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп е готов, ако спечели изборите, да се срещне с руския президент Владимир Путин още преди встъпването си в длъжност. Това заяви самият той в интервю за американско радио, съобщава “Российская газета” във вторник (18 октомври).

“Барак Обама не притежава достатъчно компетенции да е президент, а Хилари Клинтън още по-малко”, заяви Тръмп в отговор на въпрос какви конкретни стъпки би предприел, за да изпълни на практика обещанията си за подобряване на отношенията между Русия и САЩ.

“Ако спечеля изборите на 8 ноември, мисля, че бих могъл да се срещна с Путин преди още администрацията ми да заработи”, каза бизнесменът, който определи сегашното състояние на американо-руските отношения като “най-лошото от края на Студената война”.

Тръмп отправи критики към американските политици, и по-специално към конкурента си Хилари Клинтън, за резките й изказвания по адрес на Русия: “Тя си позволява резки изказвания за Русия, но е по-добре да не го прави… Би следвало да се замисли какво прави”. Тръмп за пореден път подчерта, че съвместните усилия на Русия и САЩ в борбата с ДАЕШ (арабското название на забранената в Русия екстремистка групировка “Ислямска държава”, бел. ред.) са в интерес и на двете страни: “Ако ние се сдобрим с Русия и унищожим ИД, това е добре, а не зле”.

Опонентите на Тръмп, в това число и собствените му съпартийци, често го критикуват за симпатиите му към Русия и руския президент, припомня изданието. Дори собственият му кандидат за вицепрезидент Майкъл Пенс го призова по време на телевизионен дебат да втвърди тона спрямо Русия. / Руски дневник

 

loading...
Тръмп: Готов съм да се срещна с Путин още преди встъпването ми в длъжност by

Последни от Свят

Отиди Горе