Трайчо не си платил здравните вноски, досвидяло му за 84 лв… НАП започва ревизия на 70-те хиляди евро…

в България

Трайчо Трайков, за когото вчера стана ясно, че е гушнал 70 хиляди евро, за да свидетелства в полза на собствената си държава по делото “Белене”, се оказа че му се е досвидило да си плати здравните вноски. Справка в сайта на НАП показа прекъснати права, заради неплатени вноски за 5 месеца. Сумата, ако допуснем, че Трайчо плати на минимума, би била 84 лв. Дори това обаче му се е досвидило, и се е скатал.

Трайчо сега иска да става президент, и ако бъде избран, осигуровките ще му ги плаща държавата. Дори тогава обаче, няма да възстанови правата си, защото трябва сам да плати пропуснатите месеци.

Междувременно слухове донесоха, че по “сигнал на гражданин”, в НАП тече вътрешна процедура по данъчна ревизия на фамозния политик. В момента официални действия не могат да се предприемат, защото Трайчо е с имунитет като кандидат-президент. Но мине ли първия тур на изборите, и ако не продължи на втория, имунитетът пада. И данъчните идват.

Причина за данъчната ревизия са 70-те хиляди евро, получени, за да бъде нещо като “кошаревски свидетел”. Сумата е от 2 фактури, съответно – след първата, Трайчо е трябвало да се регистрира по ДДС. Той не го е направил и е ощетил държавата с данъка върху втората фактура. Става дума за минимум 7000 евро неначислено ДДС.

С подобни данъчни измами, Трайчо реално може не само да бъде “одрусан” от НАП, но да иде и на прокурор, и в затвора – за укриване на данъци в “особено големи размери”.

Ако плати преди делото, може да си спести затвора, и да се отърве само с глоба.

В болница обаче, не може да влезе дори с пръстов отпечатък, докато не покрие дълговете си. / ГН

tr_tr_noi

 

 

Трайчо не си платил здравните вноски, досвидяло му за 84 лв... НАП започва ревизия на 70-те хиляди евро... by

Последни от България

Отиди Горе