Това преместваем обект ли е? А защо е на плажа? Ето това се случва във Варна в момента! Затова утре Варна излиза да каже “НЕ” на това!

в България

29 Март
ПРОТЕСТ #ЗаМорската #ЗаПлажа, за ПРАВОТО ни да дишаме!
Преди 5 години ни обещаха, че в Морската ни градина няма да се строи и няма да има коли. От тогава насам са налице блъснати деца и възрастни, няколко нови сгради, няколко бетонирани огради и бунгало(забележете!), поне две строежа на пясъка, приватизирани Кални бани, изсечени десетки дървета, паркинг в историческото ядро и списъкът продължава… Нагло и безочливо продължава.. Казваме КРАЙ!
Излизаме! Пак! Отново! Всички!
Защото нашето мнение тежи повече от банкнотите им! Защото нашата воля трябва да е техен закон! Забравиха какво можем, или решиха, че сме се отказали, че сме малко и че нямаме право на глас! Подиграха ни се, докато ни лъжат и размотават. Този път не познаха! Помним какво постигнахме заедно! И сега ще си го припомним, защото ще излезем всички, ще сме много и ще викаме, докато не ни чуят!
Защото от Общината трябва незабавно да:
1. Издадат забрана за строително-РЕМОНТНИ дейности на обекти в Морската и на плажа!
2. Замразяване на всички обекти в “ремонт”, строеж или укрепване (Зърнени храни, Мпрес и другите)!
3. Да спрат колите в парка и по крайбрежната алея!
4. Да съборят всички огради!
5. Да включат незабавно Морската в зеления регистър на града.
Това на първо време, докато междувременно :
6. Организират провеждането на широко обществено обсъждане за ПУП-а на Морската (с участието и на “Варна диша”) САМО за озеленяване с отчуждаване на всички имоти в рамките на 15г;
7. Учредят фонд за отчуждаване на имоти в Морската градина с участие на граждани и граждански организации (вкл. “Варна диша”) и започване на процедурата.
8. Съборят строежите на Зърнени храни, Мпрес и всички други построени обекти от 2012г насам!
9. А от Държавата искаме ревизия на сделката за Крайбрежната алея.
Нека им припомним, какво значи Морската за нас!
Идвате ли?
//www.facebook.com/events/1233011296768649/

 

Това преместваем обект ли е? А защо е на плажа? Ето това се случва във Варна в момента! Затова утре Варна излиза да каже "НЕ" на това! by