Торнадото на върха на световната ядрена мафия се засилва

в Свят

Преди минути правителството на Руската Федерация публикува РАЗПОРЕЖДАНЕ, с което прекратява сътрудничеството със САЩ в областта на изследванията и разработките в ядрената и енергийната сфери.

Ето го и официалното съобщение от уебстраницата на МС на РФ (независимо че е прието вчера то се публикува днес):

Распоряжение от 4 октября 2016 года №2072-р. В соответствии с Федеральным законом «О международных договорах Российской Федерации» принято решение приостановить действие Соглашения.

От ТУК можете да видите и оригиналното ЕДНО странично Разпореждане, чиято шапка изглежда ето така:

Нещата изглеждат повече от объркващо. Правителството на РФ се позовава на санкции от страна на САЩ въведени преди ДВЕ и ПОЛОВИНА години (през април 2014-та г.). Истината е, че довчерашният Генерален директор на Росатом многократно се е хвалил, че санкциите на САЩ и ЕС не засягат дейността на поверената му корпорация. Часове след като той (Сергей Кириенко) беше сменен от този пост изведнъж се оказа нещо друго?

Объркването се допълва от факта, че в деня на приемането на горното решение Росатом прие посланика на САЩ в Москва на свой ядрен обект, в град Мурманск. Нещата силно се размирисват? Ще следим картинката. Още е рано да се прецени истинската цел на спектакъла. Ядрената мафия никога не казва директно нещата, такива каквито са.

Още по темата:

Путин: Май забравихме да си поискаме и Аляска?

ДОПЪЛНЕНИЕ! Отговорът на САЩ според руската информационна агенция №1 ИТАР-ТАСС:
Белый дом: США и Россия могут продолжить сотрудничество в сфере ядерной безопасности

ВАШИНГТОН, 5 октября. /Корр. ТАСС Анатолий Бочинин/. США и Россия способны продолжить сотрудничество в сфере обеспечения ядерной безопасности “несмотря на разногласия”, это отвечает интересам обоих стран. Об этом в среду на регулярном брифинге заявил пресс-секретарь Белого дома Джош Эрнест.

Георги Котев

 котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Торнадото на върха на световната ядрена мафия се засилва by

Последни от Свят

Меркел печели изборите

Изненадата е „Алтернатива за Германия” Неубедителното представяне оставя социалдемократите вън от правителството
Отиди Горе