Times: “Бойни екстрасенси” на служба в руската армия ?

в Любопитно

Руската армия е подготвила «бойни екстрасенси», способни да откриват засади и да разпитват пленници с помощта на телепатия, пише британското издание.

Председателят на комисията за борба с лъженауката към РАН Евгений Александров отхвърли самата идея за съществуването на парапсихологията и нарече твърденията пълна глупост, пише «Таймс».

Превод:

Руската армия е подготвила «бойни екстрасенси», способни да откриват засади и да разпитват пленници с помощта на телепатия.

Подразделенията на спецназа са упражнявали някои «бойни методи от парапсихологията» по време на бойните действия в Чечня.

Техните способности им позволяват да «победят врага с безконтактни методи», се казва в списанието.

«Владеещият техниката «метаконтакт» може да води невербален разпит, — пише авторът на статията. — Той «вижда през» взетия в плен войник на противника: що за човек е той, какви са слабите и силните му страни, ще може ли да бъде вербуван.

Достоверността на разпита практически е стопроцентов.

Както се казва в статията, публикувана под името «Супервоенни за войните на бъдещето», подобни способности са помогнали на войниците при изучаването на езици, при лечението на ранени, при откриването на засади, складове и тайници на противника.

«С мисълта могат да се хакват дори компютърни програми, да се подслушват разговори или да се нарушават телевизионни и радиопредавания, могат да се нарушават каквито и да било разговори», се казва в статията.

Председателят на комисията за борба с лъженауката към РАН Евгений Александров отхвърли самата идея за съществуването на парапсихологията.

«Подобни разработки на бойна парапсихология наистина са съществували и са се разработвали, но са били засекретени.

Днес те излизат на бял свят. Но, както и в много страни в света, подобни изследвания са признати за лъженаука, всичко това са пълни глупости».

Превод и редакция: Петя Паликрушева, News Front

Източник:

 

 

ПО ТЕМАТА

 

Телепатията е научно потвърдена

Учени  направиха сериозна стъпка към разкриване тайната на телепатията. С помощта на съвременно оборудване те  декодират мозъчните вълни на хора, а  след това   ги превръщат в истински думи.

„Езикът“ на човешкия мозък

С помощта на импланти и компютърна програма, изследователите от Университета на Калифорния    обработили сложните електрически сигнали от различни части на мозъка, след това ги  превръщали в подобие на език и после превеждали в думи. Резултатите от това проучване дават надежда, че пациентите с мозъчни травми или увреждания на речта може някой ден да са в състояние да „говорят“ чрез собствените си мисли.

Преди това експерти в областта на невропсихологията от Пасадена изучили „езика“, използван от мозъка на всеки човек, изпращайки вълни. Те използвали снимки на Мерилин Монро, Анджелина Джоли и Хилъри Клинтън и уникална компютърна програма.

Учените сравнявали импулсите, възникващи като отговор на изображения, звуци и миризми в 12-те участници в изследването и установили почти перфектни съвпадения.

„Подобните мисли заставят едни и същи клетки в главите ни да работят“ – казва авторът на изследването д-р Моран Сърф.

Вътрешният глас  излиза на повърхността

Освен това, експертите са започнали да съставят един вид карта, която показва всички части на мозъка, групите от неврони, отговорни за възбуждане при определени стимули. Тази схема, обработена чрез специална програма в близко бъдеще ще даде  възможност за визуализиране на мислите ни. В идеалния случай, те просто ще бъдат показани на екрана на компютъра.

В по-ранните експерименти с интерфейса „мозък-машина“, учените са постигнали значителен напредък в областта на практическата телепатия. Със силата на мисълта хората в експеримента управлявали  виртуални обекти на екрана на компютъра и дори заставяли роботизирана ръка да извършва прости движения.

От   четене на мисли до предсказване на бъдещето

Освен това с помощта на мониторинг на мозъка, учените са се научили да предвиждат действията на човека в продължение на няколко минути. Например, те обясняват, че за полицията ще бъде много полезно да  знае, какво планира да предприеме престъпник по време на въоръжена конфронтация.

Изследователите установили, че при анализа на сигнали, идващи от различни области на мозъка  могат да се предскажат намеренията на даден човек с достатъчно голяма точност.  Вярно е, че сигналите могат да се отчитат само секунда преди действието, но, например, в   битка и такива показатели могат да бъдат полезни.

 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

 

DARPA създава оптогенетично устройство за телепатия и телекинеза

DARPA инвестира $ 60 милиона за връзка човешки мозък — компютър

Учени предупреждават: Ще се появят биохакери, които ще хакват не компютри, а човешкия мозък

Кошмарите от фантастичните филми оживяват в зловеща полицейска програма

ВИЖТЕ ОЩЕ: Учени са създали апарат, който извлича всякаква информация от мозъка ( скенер, който може да чете човешките мисли и да открива и извлича  изображения – предлага начини за възстановяване на лица в „автономен режим“ на  визуално преживяване – включително сънища, спомени и (!) въображение. . .

Учени са създали апарат, който извлича всякаква информация от мозъка

Loading...
Times: "Бойни екстрасенси" на служба в руската армия ? by

Последни от Любопитно

Отиди Горе