Тихо, да не ни чуят алчните капиталисти! (допълнена)

в България

Сега ще станете свидетели на поредното гениално българско откритие, от вселенски мащаб, което в най-скоро време ще ни направи най-богатите и най-силната нация поне на нашата планета.

То се състои в това, че неизвестен роден “гений” е изобретил производство на електроенергия от слънцето и в тъмната част на денонощието.

Това става от актуалната информация на Електроенергийния системен оператор (ЕСО ТУК), която се опреснява през няколко секунди.

Ето как изглежда картинката от тази сутрин,

(за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху долната снимка):

Горните дата, час, шарена “питка” и таблицата от дясно са моментна снимка от показанията на ЕСО, за производството на електроенергия, по източници. Най-отдолу на снимката виждате таблица от сайта на Института по астрономия към БАН и Националната астрономическа обсерватория на връх Рожен (ТУК). В долната таблица са показани часовете на изгрев на слънцето, часовете на върховото му разположение и на залеза, за месец април 2017-та г. Значи днес слънцето е изгряло над страната ни в 6:30 часа. А сега погледнете часовника на ЕСО.

Какво излиза? Че на ОСЕМНАДЕСЕТАТА минута от изгрева на слънцето фотоволтаичните инсталации в страната ни вече са били толкова натоварени, че произвеждат електроенергия, колкото над половината от който и да е работещ блок в АЕЦ “Козлодуй”. Следователно, в края на първия час след изгрева (7:30) те ще са натоварени, колкото цялата АЕЦ? А в 13:25, когато слънцето е в пикова фаза, оставям да определите сами?

При такива безгранични възможности на страната ни е чудно, защо (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия се напъва да запази убиващите ни ТЕЦ-ове? Или всичко си е в реда на нещата? Както винаги?

А може би пък точно това “гениално” изобретение предизвиква това, че “Аномалиите продължават една след друга“?

Ако ЕСО имат някакъв проблем нека се обърнат към ядрената мафия, която вече се поправи, макар и на ЧЕТВЪРТИЯ ден, след като я предупредих в “Спрян реактор в АЕЦ “Козлодуй” продължава да тлее“.

Ако някой не вярва на горното нека утре, след като се събуди провери показанията на ЕСО. Желателно е това да стане преди 9:30 часа.

ДОПЪЛНЕНИЕ, за невярващите!
Ето картинката за следващия (днешния) ден:

В посоченият час слънцето все още не е изгряло, но фотоволтаиците вече са по работните си места и произвеждат, та се късат?

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

 

loading...
Тихо, да не ни чуят алчните капиталисти! (допълнена) by

Последни от България

Отиди Горе