The Hill | Джон Маккейн: “Ще положа всички усилия, за да измисля начин за нови санкции срещу Русия”

в Свят

Американският сенатор Джон Маккейн заяви, че той и неговите колеги ще търсят «други пътища» за нови санкции срещу Русия, пише The Hill

Така реагира Маккейн на думите на колегата си Боб Коркър, който изключи нови ограничителни мерки спрямо Русия преди появата на резултатите от разследването за «намесата» на Русия в президентските избори в САЩ.

«Ще помислим върху други варианти, в това число в рамките на Сенатския комитет по въоръжените сили», каза Маккейн пред журналисти, добавяйки, че той и Линдси Греъм ще положат всички усилия за това.

Двамата сенатори участваха в разработването на представения през януари тази година законопроект, който систематизираше вече съществуващите санкции срещу Русия, но съдържаше и предложение за въвеждането на нови.

Както отбелязват СМИ, след като Коркър огласил решението на комитета, «руските ястреби са изпаднали в ярост». Те публикували съвместно изявление, в което разкритикували колегите си.

«Минаха шест месеца след като Русия нанесе удар по фундаменталните основи на нашата демокрация, намесвайки се в изборите. Администрацията на Тръмп след това «работеше в полза на Русия», но конгресът така и не предприе нищо», твърдят сенаторите.

Доказателства за руската «намеса» няма и до днес, нито Маккейн, нито Греъм разполагат или са представили такива. ФБР също. Последната организация в края на март заяви, че започва разследване във връзка с тези обвинения.

До момента не са представили доказателства и представителите на няколкото комитети в конгреса на САЩ, които също провеждат свои разследвания.

 News Front

loading...
The Hill | Джон Маккейн: "Ще положа всички усилия, за да измисля начин за нови санкции срещу Русия" by

Последни от Свят

Отиди Горе