вашият виртуален всекидневник

The Guardian: Кръвта по ръцете на Джордж Буш никога няма да изсъхне

в Свят

Според британския журналист, Джордж Буш е нанесъл значително по-голяма вреда — както на САЩ, така и на цялата планета, в сравнение с Доналд Тръмп.

Рос Баркан, журналист от  The Guardian, описва така Доналд Тръмп:
«Той е нашият детски крал, смущаващ ползвателите на социалните мрежи със своите постове.

Не е трудно да се намери американец, който да каже, че той без всякакво съмнение е най-лошият президент за цялата история на съществуването на САЩ. Но това е груба грешка».

По време не неотдавнашната си реч в Ню Йорк Джорж Буш заяви, че американският дискурс е деградирал, поради собствената си жестокост.

Това съобщава изданието The Guardian.

«Издевателствата и предразсъдъците в нашия обществен живот определят националния тон и дават своеобразно разрешение за проявите на жестокост и фанатизъм, — добави бившият президент на САЩ. — Единственият начин да се запазят гражданските ценности — това е на първо място спазването им».

В речта на Джордж Буш има определен контекст, пише изданието.

Според него, Тръмп е допуснал предразсъдъци и жестокост в страната.

Иронията се заключава в това, че Джордж Буш има статуса на благочестив войн, който лансира тезата за защита на САЩ, чийто държавен глава по-рано беше.

Но, както считат журналистите от британското издание, именно бившият президент на САЩ е причинил значително по-големи вреди на своята страна и цялата планета като цяло в сравнение в Доналд Тръмп до момента.

При Джордж Буш Америка нахлу в Ирак, уби стотици хиляди мирни жители и дотолкова дестабилизира Близкия Изток, че територията ще трябва да се възстановява до края на 21 век.

Рос Баркан пише:
«Кръвта по ръцете на Буш никога няма да изсъхне.

Под формата на разпространение на демокрацията неговата администрация нанесе страдания на целия свят и задуши гражданските свободи в Америка.

Икономическата политика на Буш, а също неуспехите на Бил Клинтън и Роналд Рейгън, доведоха до влошаване на икономическата криза от времето на Великата депресия».

Петя Паликрушева за News Front

Този олигофрен ДВА ПЪТИ е бил президент на САЩ (ВИДЕО)

Loading...
loading...
loading...
The Guardian: Кръвта по ръцете на Джордж Буш никога няма да изсъхне by

Последни от Свят

Отиди Горе