Tesla заплашва бизнеса на застрахователните компании

в Свят

След излизането на усъвършенствания автопилот, броят на ПТП с електромобилите на Tesla намаля с 40%.

Предвижда се специализираният софтуер на компанията да направи шофирането толкова безопасно, че застраховката да стане съвсем минимална. Застрахователните агенции вече започнаха да се подготвят за нашествието на новата технология, която е в състояние да срине сегашния съществуващ пазар.

Tesla вече продава в Австралия и Хонконг електромобили, в цената на които е включена застраховката и обслужването. Компанията възнамерява и в бъдеще автоматично да включва малката застраховка в цената на електромобила, като купувачите няма да губят време и пари в търсене на застрахователна компания, агенти и т.н.

Пакетното предложение не е единствената заплаха за застрахователния бизнес от страна на Tesla. Националното управление по безопасността на движението (NHTSA) публикува данни, че след инсталирането на автопилота, броят катастрофи с автомобили на Tesla е намалял с 40%. Според статистиките на NHTSA, 94% от катастрофите в САЩ са по вина на човека. Автопилотът задава нов тренд и може да промени този показател.

Илън Мъск от своя страна каза, че очаква нарасналата безопасност на електромобилите да принуди застрахователните компании да намалят цените на своите услуги.

Според отчета на аналитичната агенция Securing America’s Future Energy, разпространението на безпилотните електромобили ще икономисва на здравеопазването $19 милиарда годишно.

Даниел Десподов,
Кaldata.com

loading...
Tesla заплашва бизнеса на застрахователните компании by

Последни от Свят

Отиди Горе