Tesla се отказва от платеното зареждане на електромобили

в Свят

Новите собственици на електромобили Tesla ще могат и занапред да зареждат колите си безплатно на станциите Supercharger, съобщи Engadget.

Миналата есен стана ясно, че Tesla възнамерява да промени правилата за безплатно зареждане. Първоначално компанията планираше да въведе платено зареждане за всички нови електромобили, купени след 1 януари 2017 г., а но впоследствие премести този срок с две седмици напред.

Според последни информации от американската компания, всички притежатели на електромобили Tesla ще могат и занапред да ги зареждат безплатно на станциите Supercharger, независимо от датата на покупка. Нещо повече, това правило ще важи с известни условия и за покупката на бъдещите електромобили Model S и Model X.

Така например, от неограничено безплатно зареждане ще могат да се възползват потребители, които тепърва планират да си купят електромобил Tesla. В частност, те ще получат това право, ако купят Model S и Model X по препоръка от друг притежател на Tesla.

Всеки собственик на Tesla електромобил може да издаде пет препоръки, които дават право на безплатно зареждане на станциите Supercharger. Освен това покупката на електромобил с препоръка от друг собственик носи отстъпка в размер на 1000 долара.

TechNews.bg

loading...
Tesla се отказва от платеното зареждане на електромобили by

Последни от Свят

Отиди Горе