Тъп, по-тъп, най-тъп, премиер на България

в БЪЛГАРИЯ

Преди броени дни, в „Борисов към Путин: Вова, колко милиарда още?„, ви разказах и показах, как Баце и всички „български медии“ се опитаха да ни (дез)информират, че той търсел стратегически частен инвеститор, за довършване на проекта АЕЦ „Белене“.

Пак там ви споделих, че разплитането на поредната лъжа на тъпото парче тръгна от съобщение на агенция Ройтерс, а после стигнахме до руската ИТАР-ТАСС.

Но сега реших да ви покажа още един знаменателен факт, свързан със същата дебелашка лъжа, която ще ни коства на всички нас още неизвестно колко милиарда.

Работата е там, че въпросното съобщение на Ройтерс ми попадна по време на ежедневния преглед, който правя, на всички англоезични новини, свързани със световната ядрена мафия, за 12-ти май 2017-та г. Сега ще ви покажа само кратък списък със заглавията на този ежедневен анонс,

(за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

В долната червена рамка е линкът със заглавието на Ройтерс, за което ви разказах по-горе. А в по-горната червена рамка е линкът към заглавието на друга световна агенция, от същия ден. В тази информация се твърди, че енергийния регулатор на щата Джорджия, САЩ, ще се обърне към Белия дом, с искане за помощ, за да бъдат довършени и въведени в експлоатация два ядреноенергийни блока, чието завършване е застрашено след фалита на Уестингхаус. Не че те и до сега не се ползваха с държавна помощ, но след последното събитие въпросът е още по-критичен.

Ако се замислите малко ще съобразите, че икономика №1 в света не може да строи АЕЦ без държавна помощ и подкрепа, а икономика № Последна в Европа, щяла да намери частен инвеститор, според „гения“ от Банкя. През не пълния мандат на кабинета Борисов 2 всички ние олекнахме с над ТРИ МИЛИАРДА лева, само от най-големите престъпления в сектор енерГЕПИка. С колко ще олекнем по време на Борисов 3?

Нека това да ви е за домашно.

Ето и оригиналните линкове, от горната снимка:

Bloomberg – Georgia May Seek White House Help to Complete Reactors – Chris Martin

Reuters – Bulgaria seeks private investors for nuclear project – Angel Krasimirov

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Ядрен бумеранг заплашва АЕЦ „Козлодуй“