Така се прави!

в България

По-малко от 48 часа му бяха нужни на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) да се поправи, след като му отправих градивна критика чрез “Тихо, да не ни чуят алчните капиталисти! (допълнена)“.

Системата им вече показва натоварването в електропроизводствените мощности на страната в реално време, а не, както беше до вчера, с ТРИ часа отклонение в показанията на часовника.

И сега нещата изглеждат ето така:

Аномалната ситуация продължаваше няколко седмици. Забелязах я отдавна, защото всяка седмица си свалям седмичният им бюлетин за (дис)баланса на енергийната система на страната. ДИСбалансът се появява от факта, че те упорито продължават да отказват да впишат в него графа ВНОС, както това се прави във всички останали страни по света, но някой ден и за това ще се разберем.

А по повод днешната малка победа почтеният бизнес търси този, който му е помогнал и му предлага скромно възнаграждение. Аз съм далеч от мисълта, че представителите на (из)родната енерГЕПИйна мафия ще постъпят така. Ето защо си записвам това тяхно задължение, за да не забравя един ден да си изчистим сметките.

Подобно задължение, по повод “Спрян реактор в АЕЦ “Козлодуй” продължава да тлее“, съм записал и на сметката на АЕЦ “Козлодуй” и то е само поредното от много подобни. Сметките се трупат, лихвите текат?

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

loading...
Така се прави! by

Последни от България

Отиди Горе