Тайният план на Северна Европа за собствено спасяване от мигрантската криза и Консултативния съвет при Президента

в България

Ние си знаем, че сме сами,
дано и на Консултативния съвет
са го разбрали

Държавната  Радио-телевизия Сърбия цитира британския вестник “Еxpress”, според който “страните от Северна Европа са изработили свой собствен план за изграждане на заграждения, които да ги защитят в случай, че Турция отвори границите си за бежанците, които се намират на нейна територия”.
Изданието твърди, че Сърбия също разполага със свой собствен план за реакция в бежанската криза, който предвижда засилване на мерките за сигурност по границите с три европейски държави – България, Хърватия и Унгария, както и по границите с Македония, през която могат да проникнат бежанците от Гърция.
“Kurir” цитира лидера на Сръбската народна Партия Ненад Попович, според когото “вместо да противодейства енергично на заплахите на Ердоган, Брюксел крие главата си в пясъка, показвайки на света, че няма сили да се справи с кризата”.

Из ФБ последните дни битува мнението, разпространено и в някои сайтове, че последните необнародвани проучвания на придворните социоложки, сочели 2 процента преднина за БСП пред ГЕРБ, което докара слугите на загубилия и второто преброяване в САЩ, клан на Обама-Сорос-Клинтън – реформатори и гербери в истерия.

  И официалното телефонно изследване на „Галъп интернешънъл болкан“ от 22 и 23 ноември стресна партокрацията.
85% твърдят, че са чували за обвиненията срещу министри. Над 70%, одобряват, че са обвинени. Борисов и сие си го знаят.

Данните отразяват  общото  убеждение, че властта у нас е корумпирана и омразата рефлектира най-вече срещу последните във властта.
Колкото по-дълго е участвал във властта даден човек, толкова по-висок е общественият негативизъм към него. Затова и близо 90% са съгласни, че с подобни обвинения трябва да се продължи, а близо две трети се съгласяват, че когато става дума за правосъдие, най-важното е то да е бързо.
Дори настроенията са революционни-48% са съгласни с твърдението „Не е важно да се спазва законът, важното е корумпираните да са в затвора“. Това показва изключително желание за бърза справедливост и сериозни очаквания тази посока. Акумулиран е тревожно висок дял репресивни нагласи.
76% се съгласяват, че с промените на изборните правила не трябва да се бърза, за да се направят те разумно и да не настъпи хаос. 21% предпочитат бързите промени, за да се спази волята на народа. Останалите се колебаят или се затрудняват да отговорят. Това показва, че българите не биха се възпротивили на по-продължително и внимателно обмисляне на изборните правила и процедури.

Преди Консултативният съвет, Румен Радев отказа заяви: „Днешната ситуация е резултат от оставката на кабинета и загубата на доверие между партньорите в управляващата коалиция. Върху парламентарните сили тегне отговорността да създадат ново мнозинство или да поемат курс към предсрочни избори. Тази отговорност не бива да се размива. Доверието, което гражданите гласуваха на мен и г-жа Йотова на изборите не може да бъде употребявано като гаранция за чужди политически сделки”.
Патриотичният фронт единствени декларираха, че биха поели мандат, ако им бъде възложен от президента, а Цветан Цветанов побърза да обяви, че няма да подкрепят ПФ за нов кабинет.
Атака:”Ако реши може, ако поиска, сегашният парламент може да излъчи ново правителство, каза лидерът на „Атака” Волен Сидеров след консултациите при президента.
Румен Петков за АБВ обяви мероприятието за ПР акция:„При декларацията на три от политическите сили – ГЕРБ, БСП и ДПС, че няма да подкрепят и няма да участват в изграждането на нов кабинет, всичко останало е ПР-мероприятие, защото тези, които декларират, че са готови да съставят нов кабинет, ще имат възможността да вземат мандата, да водят преговори пред вас и чрез вас пред българските граждани, ще покажат 8-10 мераклии за водачи на листи или за депутати като кандидати за министри и от това няма да последва нищо добро за обществото”, посочи Петков.

Автор: Йордан Халачев
Източник: ПРЕГЛЕД

loading...
Тайният план на Северна Европа за собствено спасяване от мигрантската криза и Консултативния съвет при Президента by

Последни от България

Отиди Горе