Тайната операция на Държавния департамент в Украйна (ДОКУМЕНТИ)

в ПО СВЕТА

КиберБеркрут разкрива: Тайната операция на Държавния департамент в Украйна

Хакерската група КиберБеркрут публикува на сайта си, редица вътрешни документи от Администрацията на Президента на Украйна, свързани с посещението на бившия й ръководител Борис Ложкин в САЩ през юни 2016 година. Сред документите особено внимание, е отделено на компрометиращия характер на американския политически технолог Пол Манафорт, който се занимава с пиара на бившия президент на Украйна Виктор Янукович и Партията на регионите.

Резултатите на разследването, проведено на основата на получените документи, удивяват с мащабите на националното предателство на киевската хунта. Както се изяснява, сега целия държавен апарат, цялата административна машина на Украйна работи за задокеански босове и покровители.

Установено е, че тези документи са били предадени на Борис Ложкин, по време на срещата му във Вашингтон с помощника на държавния секретар на САЩ по въпросите за култура и образование Еван Райан. Те се явяват само елемент от голяма кампания на Държавния департамент на САЩ по дискредитирането на анафорт, който към онзи момент, е заемал длъжността началник на предизборния щаб на Доналд Тръмп.

 Помнейки за почти 10 годишният стаж на пиар в Украйна, поддръжниците на Хилари Клинтън в Държавния Департамент решават да се възползват от влиянието си, и буквално поставят задача на украинското ръководство да намерят и огласят компромати за Манафоорт. Желанията на големите босове в Киев предава посланикът на Украйна във Вашингтон Валерий Чалий, който преди, е заемал висок пост заместник-началник на АПУ. Към този момент СБУ вече разполага с «амбарните книги» на Партията на регионите, в които фигурират имената на много известни украински политици и съветника на Янукович Пол Манафорт.

За разпространение на тази информация в средствата за масова информация, се разработва цяла стратегия. Неотдавна уволненият заместник-началник на СБУ ( Служба за сигурност на Украйна) Виктор Трепак, напускай спецслужбите, мимоходом взема уж случайно със себе си папка документи, при което като по чудо успява да избегне наказателно преследване. След което, предава въпросните документи за анализ едновременно на Националното антикорупционно бюро на Украйна и на народния депутат Сергей Лешенко, който отдавна е известен като американски агент на влияние.

Паралелно, Държавният департамент дава указания в американското посолство в Украйна и лично на посланика Джефри Пайет лично да контролира провеждането на операцията. Ето как американците успяват да окупират и да поставят своя власт в Украйна, и да дирижират случващото се, използвайки го срещу Русия. И това е една съвсем малка част от всичко случващо се. / NewsFront – Bulgaria