Свръхсекретната ни служба – пробита: Отстраниха главният секретар на ДАТО заради теч на информация

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

ДАТО – Държавна агенция за технически мероприятия:
1. Онези, които подслушват наляво и надясно и въобще всичко в държавата
2. Онези, които следят навсякъде в държавата и събират маса компромати за елитите

Главният секретар е жена. Казва се Мариана Владимирова. Сред служителите е известна е като „Мама Божка“ или „Леля“.

Кариерата й:

**** През 2000 г. е назначена като директор на дирекция „Хуманитарна политика и образование” при Община Велинград – родното й място. Това става по времето на осъдения кмет Филип Беев.

**** От хуманитарната местна политика през 2004 г. хвърчи към Голямата политика, която у нас са службите. В случая едно от стъпалата е ДАКСИ – Държавната комисия по сигурността на класифицираната (секретната информация). Транслирана е първо като шеф на отдел, а после като директор на дирекция „Информационни фондове и системи“.

**** През 2013 г. (правителството на Орешарски) е назначена като старши оперативен помощник на Главния секретар на МВР. По-късно през същата година оглавява отдел в свръхсекретното ДАТО, чиято дейност е свързана с организация, контрол и координация на дейностите, свързани с класифицирана информация и контрол при прилагане на СРС. По-късно е назначена като главен секретар на агенцията. Тогава Владимирова получава званието „комисар“, не закъснява и най-високото в тази система – „главен комисар“.
Тази дама Мариана Владимирова е невероятно образована. Толкова образованост е възможна само в днешните времена. Защото:

–- Мариана Владимирова е магистър по „Национална сигурност и отбрана” от Военна академия „Г.С.Раковски”;

–- Магистър по „Стратегическо ръководство, духовност и лидерство” от УНИБИТ (Библиотекарския, който се спряга като ВУЗ-а на Кой, генералския кръг в БСП и на ДПС);

–- Магистър по „Българска филология” от ПУ „Паисий Хилендарски”;

–- Професионален бакалавър по „Книгоразпространение” от Държавен библиотечен институт.

ВЕРСИИТЕ
А. Изтичане на масив информация към съседна държава
Б. Изтичане на масив информация, обслужваща предизборните борби и касаеща БСП и нейния лидер
В. Изтичане на масив информация към велика сила, което е засечено от наши партньори в ЕС и НАТО
Г. Предизборна борба зад кулисите кой да пипне и използва даден масив в полза на парламентарните си резултати.

Моята версия: В+Г
НЕОБЯВЕНИЯТ СКАНДАЛ 

Щатът е свръхсекретен.  Но по моя информация в Агенцията работят 3050 души. Оперативните работници от тях са 1500. Официалният бюджет за т.г. е почти 50 млн. лева. Колко агенцията е секретна служба и „оперативните“ – агенти, само Господ знае.  Заплатите и привилегиите са свръхапетитни и затова там е наблъскано с всякакви роднини – до на шуролинката не знам какво си. Само пиарите са близо 20 – за свръхсекретна служба, която най-добре е да не коментира сред обществото. Освен че се събират компромати за родния елит, които да обслужват онази част от него, която е на власт, както и задкулисния център на истинската власт у нас, нещо друго сериозно според мен не се върши.  Ако наистина ще има някакви реформи у нас, то най-добре е службата да се разпусне изцяло и отново да се създаде на чисто.

Мнението ми е обективно, макар се оказвах един от подслушваните и следените от ДАТО. Все пак поръчките бяха на различните властващи политици.  Поставям проблема, понеже е повече от сериозен.  Тази служба в редица отношения е частна агенция на разни, хм, „среди“, в други – филиал на чужди секретни служби, в трети – фабрика за шантаж.  И не е орган за националната сигурност, макар че се назовава така.

Григор Лилов, Фейсбук