Свалиха “Шоуто на Слави” | Отворено писмо на Слави Трифонов

в България

Днешното предаване “Шоуто на Слави” е свалено от ефира на bTV

 Вместо Актьорска вечер, която е била записана в 20.00 часа, ефирът на частната телевизия излъчва повторение на старо издание на предаването на Слави Трифонов.

От крол, който телевизията излъчи на няколко пъти, стана ясно, че днешното издание на “Шоуто на Слави” няма да се излъчва заради “несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание”. На сайта на bTV бе публикувано специално съобщение, в което се казва: bTV прави промяна в програмата си за вечерта на 27 март. В 22.30 ч. ще бъде излъчено повторение на епизод от „Шоуто на Слави”. Първоначално планираният за днес епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като bTV, която не толерира едностранно представяне в програмите си. bTV и „Седем осми” имат сключен договор за създаване на предаване с развлекателно-информативен характер. Уважаваме професионализма на екипа на „Седем Осми” и опита им в създаване на развлекателни програми. Същевременно bTV Media Group не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за bTV.

Припомняме, че по-рано днес Слави Трифонов излезе с “отворено писмо” до партиите, които си осигуриха парламентарно представителство, в което постави ултиматум за скоростно приемане на промени в избирателното законодателство, с които да се осигури възможност за провеждането на мажоритарни избори и намалява на партийните субсидии, съгласно резултатите от Националния референдум проведен през миналата есен. Трифонов предупреди, че ако депутатите не се съобразят с резултатите от референдума, предстоят протести, които ще бъдат организирани от телевизионния водещ.

“Шоуто на Слави” се излъчва в ефира на bTV от старта на телевизията през 2000 година. Телевизията и продуцентската къща на Слави Трифонов сключиха нов договор за сътрудничество през септември месец 2016 г. / БГНЕС


Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците, 27.03.2017

Дами и господа политици,

От много време, заради естеството на работата ми, боравя с думи. С много думи. По принцип смятам, че делата са по-важни, но и думите тежат. Та,… има четири думи, които ненавиждам да казвам. От всичките много думи… Те са:
Аз.
Нали.
Ви.
Казах.

Всъщност не ви го казах аз, а ви го казаха три милиона и половина българи. Те оглушително ви го изкрещяха на Референдума и вие упорито си запушихте ушите. И какво стана сега след тези избори? Проведоха едни напълно безсмислени парламентарни избори. Резултатът от тях практически възпроизвежда предишния парламент. Парламент, който не беше харесван от никого. Вчерашните избори са идеалното доказателство, че сегашната избирателна система е напълно изчерпана. Че единственото, което прави, е да възпроизвежда същите хора. Да възпроизвежда същите безсмислени политически комбинации.
Затова ще ви кажа още веднъж. Знам, че не сте го забравили, но повторението е майка на знанието:
Дами и господа, новоизбрани стари политици, и ти аптекарю, единственият ангажимент и задължение на новия парламент е безусловно да приеме волята на народа, изразена на Референдума:
– мажоритарен избор в два тура
– намаляване на партийната субсидия на един лев
– задължително гласуване на избори и референдуми.

Затова ще направя следното:

Първо:
Давам на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от Референдума. Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права.

Второ:
Ако постъпите правилно и в този двуседмичен срок започнете работа по промяната на законите, съобразно решенията на Референдума, след това ви давам два месеца да приемете новите закони. Два месеца е достатъчно време да прецизирате и приемете конкретните законодателни решения.
Ако след този срок, вие не сте ги приели и не сте ги превърнали в закон, а само сте симулирали работа, отново ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да отвоювам гражданските си права.
Това ще направя сам.
Какво ще направят другите два милиона и половина, които мислят като мен, не знам.

И за финал ще ви кажа следното:
Зад партиите има електорат, а зад Референдума има народ!

СЛАВИ ТРИФОНОВ

Свалиха “Шоуто на Слави” | Отворено писмо на Слави Трифонов by

Последни от България

Честито!

Колаж: Иво Ангелов, „Свободен човек“ Share the post "Честито!" FacebookGoogle+LinkedInTwitterVKontakte Честито! by The
Отиди Горе