Ставаме хъб за нелегални ислямисти

в България

България се превръща в хъб за бежанци. Това стана ясно от изявление на вътрешния министър Румяна Бъчварова. След днешното заседание на Министерския съвет тя призна, че бежанските лагери в България са на границата на възможностите си, затова с отпуснатите средства от Брюксел ще търсим начин за откриване на нови места.

От думите й стана ясно, че 15 млн. евро ще бъдат отделени за откриване на три кризисни центъра и издръжката им в продължение на четири месеца. Бъчварова увери, че ще са от затворен тип.
Все още нямало решение къде ще бъдат тези центрове. В момента се проучвали различни възможности. Търсели се площадки, до които са прекарани ток и вода и покрай които има ограда. Най-вероятно става въпрос за бивши поделения край границата.

Във вторник „Труд“ съобщи, че вече са оглеждани бивши казарми в т.нар. Триъгълник на смъртта – Елхово, Грудово (дн. Средец), Равнец.

„Бежанците ще бъдат настанявани във фургони, които ще бъдат закупени с част от средствата, а след това при необходимост ще могат да се използват от Гражданска защита при бедствия“, уточни вчера Бъчварова.
Тя подчерта, че твърденията на БСП за заселване на бежанци в незаселени райони не е вярно. В момента се поддържал диалог със сдружението на общините и се предлагало „заселване на единици“, но само след съгласието на съответната община, коментира министърът.

loading...
Ставаме хъб за нелегални ислямисти by

Последни от България

Отиди Горе