Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Стартира нов пъклен план за ускоряване на геноцида над Българския народ

в България
Loading...
Теменужка с аромат на горчиви бадеми

Политико-енерГЕПИйната мафия стартира нов пъклен план за ускоряване на геноцида над българския народ. Стартът му беше даден миналата седмица от министъра на енерГЕПИката, в сутрешният блок на БНТ – Теменужка Петкова за цената на тока и либерализацията на пазара на електроенергия

И ето какво казва тя там:
Теменужка Петкова, министър на енергетиката, заяви в “Денят започва”, че се очаква след изчисления на КЕВР цената на електрическата енергия да бъде намалена, тъй като цената на природния газ спада драстично – малко над 20%.  Предупреди, че първо трябва да се направят доста анализи, докато се стигне до подобно решение. Електрическите централи, които работят на газ, е нормално да понижат цената, тъй като основният компонент, с който работят, бележи тенденция на намаление, уточни тя. Ще разберем за кого ще бъде това намаление, когато КЕВР излезе със своето решение.

Така министърката изтъква като единствен аргумент за евентуално скорошно поевтиняване на тока единствено цената на природния газ и НИЩО ДРУГО. Защо само природния газ? ЗАЩО? Няма ли други фактори, които да влиаят на ценообразуването? Защо само природния газ?

Аз нарочно изчаках вече цяла садмица, за да видя дали на някой ще му хрумне, какъв е поредният коварен план на мафията. Ъ-ъ! Тишина! Всички празнуват “освобождаване” от робство? Хахахахаааа… ! Празнувайте!

И така, въпросът е – Защо само природния газ?

За да се отговори правилно на този ключов въпрос е най-важно, преди всичко, да се определи максимално близко до действителността ДЕЛЪТ на ПРИРОДНИЯ ГАЗ в производството на електроенергия у нас. ДЕЛЪТ на ПРИРОДНИЯ ГАЗ? Какъв е той? Колко е? А?

Днес ще постъпя различно. Няма да ви предоставя на готово верният отговор. Този път, ако смятате че ви е важно, сами ще трябва да се потрудите и да намерите отговорът на въпроса за ДЕЛЪТ на ПРИРОДНИЯ ГАЗ в общото електропроизводство, в страната.

Който от вас си отговори правилно на този въпрос ще може е да прецени, колко приблизително би могъл да поевтинее тока, както твърди министърката. По-редовните читатели на този блог биха се досетили и защо тя не обръща внимание на другите фактори при ценообразуването, а се фиксира само на газът. Последният жокер ви подадох в “Защо тока ни е по-скъп?“.

В случай на активно участие от ваша страна при търсенето на отговора на въпроса заДЕЛЪТ на ПРИРОДНИЯ ГАЗ ще си помисла дали да се включа с още жокери, за доразплитане на новата примка, която затяга около вратовете ни политико-енерГЕПИйната мафия, с любезното съдействие на всички “медии”. Ако вас не ви интересува, защо аз да се хабя?

А защо теменужката е с аромат на горчиви бадеми ли? Има едно химично съединение, което изпуска специфичната миризма на горчиви бадеми. Като откриете, кое е това съединение и ще разберете, зато теменужката мирише така.

Само да ви напомня, че преди близо една година същата министърка ни обеща поевтиняване на тока с цели 31% (“Б@си математиката размириса министърката на енерГЕПИката!“). Докато чакаме това да се случи миризмата на горчиви бадеми се засилва.
Автор: Георги Котев

котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Последни от България

Дебилизъм на годината

Loading... За да прокара многомилиярдния грабеж около разширяването на гьола АЕЦ “Белене”
Отиди Горе