Старото желязо за АЕЦ “Белене” излита в космоса

в България

Това става ясно от вчерашно, бодро и сладникаво интервю, дадено от кмета на едноименната община, за любимата (де)информационна платформа на фондация “Америка за (унищожаване на) България”,

озаглавено:

Кметът Милен Дулев: Площадката на АЕЦ “Белене” може да стане космодрум

И понеже още самото заглавие казва всичко няма да се спирам на детайлите около поредното словоблудствено престъпление. Вместо това ще ви припомня как се стигна до тук, само последните дни.

Преди 12 дни (на 17/03/2017 г.) същата “медия” ни облъчи с лъжата, че старото желязо щяло да пристигне на пристанището в Белене едва през април. Поради тази причина кипяла трескава подготовка по неговото охраняване и съпровождане. Помните ли? Който не помни нека чете “Подгряват матряла за великата гавра“.

Когато старото желязо се появи във водите на Дунав много по-рано от “предсказанията” същата “медия не забеляза” историческото събитие. “Не забелязаха” също, че старото желязо си плува съвсем безгрижно и без никакви притеснения от агенти и фуражки. Просто, като ненужно старо желязо си плуваше, по синия Дунав. “Журналистите не забелязаха”, защото не беше поръчано, но ние с вас всичко видяхме. Пак ли не помните? Спомнете си и вижте снимките в “Маски долу! От старото желязо за АЕЦ “Белене”“.

Но даже и това ОЧЕИЗВАЖДАЩО доказателство не трогна сърцето на нито един “български журналист”. Вместо да покажат и разкажат трагичната истина на сънародниците си те се захванаха да подготвят площадката на АЕЦ “Белене” за космодрум. Това е единственият начин веднъж и завинаги да заличат доказателствата, че старото желязо е излято преди повече от четвърт век.

Сега, неизбежно, ще искат да им платим и космодрума, за да изстрелят старото желязо, за което платиха с наши пари над 1 200 000 000 (милиард и двеста милиона) лева?

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Старото желязо за АЕЦ "Белене" излита в космоса by

Последни от България

Аре стига бе!

От както заработи Българска (не)зависима енергийна борса, вече повече от година и
Отиди Горе