Станишев министър падна от държавната ясла, Р.Овч. остава

в България

Преди точно един месец министър енерГЕПИка Теменужка Петкова се закани, че ще отстрани от управите на енергийни предприятия и от държавна заплата трима бивши министри от кабинета на Сергей Станишев.

Става въпрос за лицата Петър Димитров, някой си Гагаузов и Р.Овч.

Както и друг път съм ви казвал (“Бойко Борисов: Цецка давам, Р.Овч. НЕ ДА-ВАМ!“) лицето Гагаузов не ме интересува, но Р.Овч. и П.Дим. са обект на изследванията ми, за това че и двамата са били министри на енерГЕПИката.

Бърза справка в Търговски регистър показва, че П.Дим. вчера е паднал от клона:

След повече от ТРИ години на тлъста държавна заплата, без да си мръдне пръста. На негово място организираната престъпност владееща територията инсталира друг виден свой представител – доскорошния председател на Агенция ядрено регулиране (АЯР) Сергей Цочев. Същият многократно е бил разобличаван тук (в блога) в съучастие в престъплението с използване на рециклирано ядрено гориво в АЕЦ “Козлодуй”. Другото интересно е, че освободеният сега от П.Дим. стол преди него се грееше от друг виден ядрен мафиот – ЧЕП Владимир Уручев. Вече трети мандат ЧЕП = член на Европарламента.

Така се осигурява приемственост и баницата никога не изстива.

Пак проверка в Търговски регистър показва, че за сега Р.Овч. не е освободен от представляване на държавата в Надзорния съвет на “Лукойл Нефтохим”.

Георги Котев

loading...
Станишев министър падна от държавната ясла, Р.Овч. остава by

Последни от България

Отиди Горе