Стабилността, ГЛУПАКО!

в България

По свой си идиотски начин Бойко Борисов наистина се оказва стожер на стабилността в България. В буквалния смисъл на думата той излъга толкова много хора, съсловия, партии и институции, че е много трудно да се намери смислена причина някой някъде да подкрепи бъдещ протест, организиран от ГЕРБ.

Защото истината е , че Борисов ще се опита да клати държавата! Ще го прави така, както умее – по милиционерски мръснишки, по мутренски нагло и с агресивността на простото говорене, което си е негова запазена марка.

Този път обаче е сам. Поне засега!

Т.нар. „умни и красиви“ бяха измамени от него по-особено унизителен начин. Всъщност те се оказаха много повече използвани, отколкото умни. Въобразяваха си, че ще дърпат конци, а дърпаха примитивната галера на ГЕРБ като „Бурлаки на Волге“. И понеже числеността им се оказва не особено голяма, те не са и толкова важни.

Колкото до онези от категорията, формулирана от Борисов като „Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме“, те освен че са много, се оказаха и доста по-интелигентни.

С гласа си в подкрепа за Румен Радев те дадоха да се разбере, че не одобряват ПРОСТОТО ГОВОРЕНЕ made in BB.

Българите, които Борисов наричаше „прости“, усещат как с всеки изминат ден светът става все по-объркан, и че няма прости решения в толкова сложен свят. Ако преди Борисов говореше за „началника“, сега само списъкът с истински началници (без кавички) заема поне три континента (Европа, Америка и Азия), плюс  поне пет столици (Вашингтон, Брюксел, Бон, Пекин, Москва).

Простото говорене на Борисов доведе България до унижението да се снишава. Просто защото позицията изисква знания и гръбнак, а българският министър-председател в оставка няма нито едното, нито другото! В крайна сметка съмнителната полезност на лазенето пред всеки по-голям (а те са толкова много)  става все очевадна, а унижението все по-трудно за преглъщане. Т. нар. (от Бойко Борисов) „прости“ може и да са всякакви, но разбраха това, което виждат със собствените си очи – докато Борисов свежда поглед покорно пред Ердоган, задникът му е удобно обърнат към Путин, а ръцете му алчно пребъркват джобовете на Меркел, а краката му треперят от всеки звук, издаден във Вашингтон.

Българите ги е срам! И с право!

Докато „умните и красивите“ се опитваха да режисират  драми, нормалните българи направиха това, което трябва, пък да става както ще – гласуваха срещу унижението, наложено им от Борисов, като стандарт на говорене и срещу политиката му на снишаване, в която няма и грам достойнство.

Уви. Наивно е да се мисли, че с Борисов ще изчезне и самото просто говорене. Но презрението към унижението е едно добро начало. В простото говорене вече няма чар. Предполага се, че даже „умните и красивите“ няма да се вържат на протести, клатещи държавата в полза на Борисов. На това му се казва истинска стабилност! В случая си заслужава  да прерифразираме по-успешния Клинтън – стабилността, ГЛУПАКО!

А посланието е най-вече към Слави Трифонов. Защото към днешна дата той е единственият, който може да организира протести . Слави обаче би трябва да е наясно, че Бойко Борсов няма друг шанс освен да запее в един глас с него „Няма такава държава“. Истината е, че по необходимост се налага гологлавият шоумен достатъчно дълго и търпеливо да си пее (на ум)  „Шат на патката главата“ !

Не му трябва да се превръща в  „умен и красив“.

Тони СтефановTransmedia

Стабилността, ГЛУПАКО! by

Последни от България

Отиди Горе