Спешно да се закрие Европейската комисия и да започне съдебно преследване срещу Юнкер и комисарите!

в Некатегоризирани/НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Европейската комисия се оказва най-ретроградния и антиевропейски орган.Тя се явява основен радетел както на скандалното „Търговско споразумение“ със САЩ (TTIP),така и на напълно необоснованото предложение за отмяна на визите с ислямска Турция.
Дори след скандала с изтичането на документите за трансатлантическата търговия и инвестиционно партньорство (TTIP), хвърлил светлина върху рекетьорските опити на Вашингтон да окаже натиск върху Брюксел,Европейската комисия продължава да го подкрепя и не е прекратила преговорите.
Сега иска за всеки отказан имигрант да се плащат по € 250 000.
Европейската комисия  представи предложения за реформи в системата за предоставяне на убежище. Те целяли да намалят натиска над страни членки, явяващи се външни граници на ЕС – като Италия и Гърция,но могат да срещнат сериозна съпротива сред държавите от Източна Европа, отбелязва „Ройтерс“.
Според правилата на ЕС тези предложения не са задължителни за Великобритания и Ирландия.

Европейската комисия даде  подкрепа за отмяна на визите за гражданите на Турция, като част от сделката за решаване на мигрантската криза.
„Европейската комисия предлага да се отменят визовите изисквания за гражданите на Турция, при условие, че Анкара изпълни спешно критериите на ЕС“, съобщи европейският комисар по конкуренцията Маргрете Вестегер.
Предложението на комисията трябва да бъде гласувано от европейските депутати и да бъде одобрено от страните членки на ЕС.
Турция  не е изпълнила всички изисквания,необходими за въвеждането на безвизов режим, но очаква това да се случи в ускорен ритъм. Предложението на ЕК е визите да отпаднат от юни тази година.
Анкара е наникъде в борбата с корупцията,свободата на медиите (последните дни закри последните опозиционни медии),в защитата на данните, правното сътрудничество с всички държави в ЕС,във  взаимодействието с Европол,  промените в законодателството за борба с тероризма и др.
Понеже им се виждат малко възможните ислямисти с турски паспорти,Европейската комисия иска днес поиска и отмяна на визите за Косово.
Въпреки очевидната несъвместимост на признаването на Косово ,с международното право, въпреки несъмненото дестабилизиране на Балканите, а и на цяла Европа, въпреки неизбежното клониране на проблема в безброй нови сепаратистки напрежения, се изпълнява повелята на САЩ и се подкрепя поредната измислена от болни мозъци мюсюлманска държава в Европа и Европейската комисия препоръча да бъдат отменени визите за Косово.
Безвизовият режим за турци и шиптъри няма да се отнася за  Ирландия и Великобритания, както и до асоциираните към ЕС Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария.
Чешките депутати обсъждат референдум за излизане от ЕС заради безвизовия режим за Турция.Референдума беше одобрен от 96 от присъстващите 169 депутати в долната камара на парламента в Прага.
„Съвършено недопустимо е 75-милионна мюсюлманска страна, която съзнателно си сътрудничи с „Ислямска държава”, да получи свободен достъп в Европа и Чехия. ЕС отдавна не защитава интересите на европейските граждани. Той се превърна в диктаторска организация”, заяви председателят на „Зора” Мирослав Лидински.
Франция блокира търговското споразумение между ЕС и САЩ,заяви френският президент Франсоа Оланд.
„Никога няма да приемем подкопаване на основните принципи на нашето селско стопанство, култура и взаимен достъп до публичните пазари“, заяви Оланд на пресконференция.
Словакия: Предложението на ЕК за разпределение на бежанците не отговаря на реалността.
Унгария: Планът на ЕС за глоба при отказ от прием на мигранти е изнудване.
Унгария осъди като „изнудване“ плана на ЕС за преработване на системата за прием на бежанци, задължавайки отказалите да приемат своята квота мигранти да платят по 250 000 евро глоба за всеки бежанец, предаде AFP.
„Това е изнудване, това е неприемливо и предложението на ЕК е неевропейско“, каза унгарският външен министър Петер Сиярто след среща с регионалните му колеги в Прага.
Полша: Предложението за глобите звучи като първоаприлска шега.Полша последва Унгария и също изрази недоволството си от предложението на Европейската комисия за въвеждане на глоби за държавите, отказващи да приемат бежанци на квотен принцип.
„Все още се чудя дали това предложение е сериозно, тъй като звучи сякаш е идея, обявена на първи април“, заяви полският министър на външните работи Витолд Вашчиковски.
Страните от Вишеградската четворка,Полша, Унгария, Чехия и Словакия са твърдо против въвеждане на квотна система за прием на мигранти в страните от ЕС. Европейската комисия се опитва да им натрапи своя план всяка страна от съюза да приеме определен брой мигранти и махане визите за турци и косовари.
Вероятно Меркел и Юнкер имат заповед да разсипят ЕС? Чехите вече тръгнаха към Референдум за излизане от ЕС.

Автор: Йордан Халачев
Източник: Уphalachev