Сотир Цацаров: Слънчев бряг е държава в държавата

в Некатегоризирани

Следователят на случая с Митьо Очите и стрелбата в заведение в Слънчев бряг Иван Христов има търговска дейност. Не може човек да съвместява двете неща, да е бизнесмен и той е отстранен. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия главният прокурор Сотир Цацаров.

„Слънчев бряг е икономическа и административна държава в държавата. Там няма територия, от която да не се изкарват парични средства. Там войната не е само за наркотиците, а за количките със сладолед, за стоянките на такситата и за всяко друго кътче земя. Твърденията, че прокуратурата и полицията е ударила едната групировка, за да осигури чадър на друга, не е вярно. Срещу наглата престъпност трябва да се действа по този начин. Единият от задържаните продаваше райски газ – 5 лева за вдишване. КПП-та са тичане след събитията. Ако не се беше случила тази дандания, нямаше да се разбере, че морето всъщност е едно блато“, каза Цацаров.

Главният прокурор отговори и на въпроси по делото на бившия депутат от ДПС Христо Бисеров. „Аз съм със съзнанието, че прокуратурата си е свършила работата, основанията против оправдателната присъда – към съда“, каза Цацаров.

„Не съм респектирал Бат Сали, поисках имунитета на Александър Методиев, което е мое право по закон. Действията му показват, че той сякаш командва там. Поведението на Бат Сали е безпардонно. Той е звънял на шефа на полицията в Самоков, сигурен съм че е звънял и по-горе, но това ще го проверим“, каза Сотир Цацаров, отговаряйки на въпрос за имунитета на депутата от ДПС.

Коментира и т.нар. популярните каси, като отбеляза отговорността на „лицата, които са предоставяли съответните лихви“, е мнението на Цацаров.
„Имаме европейска проверка от 4-има прокурори. С какво трябва да се срамувам от делото КТБ. Те имат свободата да поискат всяко дело. Първото, от което се интерусуваха бе делото Гуцанов и операция „Медузи“. Шпицкоманда в прокуратурата няма“, каза още главният прокурор.

За Вежди Рашидов и искането му за оставка. „Бих направил проверка на имотното състояние на Вежди Рашидов, ако НАП реши, че има несъответствие – ще реагираме. За Рашидов имам мнение като гражаднин. Човек може да изпусне нервите си и след това да се извини. Тези, които искат оставаката на Рашидов, не са направили и една десета от това, което е направил Рашидов. Има подписи на хора, които са роднини от министерството на Рашидов. Има и подписи и на медийна група, а мястото не им е там“, допълни Цацаров. Като гражданин Цацаров отбеляза още, че оставката на Рашидов искат хора, които явно с това се занимават, защото са искали още много оставки.

източниик: epicenter.bg