Собственичката на АФЕРА със сензационно разкритие в студиото на Бареков: Марешки ще бъде привлечен като обвиняем по делото за турските ваксини! 27.04.2017 г. „Презареди България“ | Гост – Веселина Томова (ВИДЕО)

в България

Третият мандат на Борисов ще приключи много по-бързо от изминалите два мандата, категорична е собственичката на АФЕРА. Според нея патриотите „ще се изпотрепят взаимно” още в рамките на първите три месеца от встъпването на правителството заради незадоволимите им властови и финансови апетити.

Марешки сяда на съдебната скамейка до проваления здравен министър Петър Москов. Предстои да бъде привлечен като обвиняем по делото за турските ваксини, сензационно разкри разследващият журналист Веселина Томова в авторското предаване на Николай Бареков „Презареди България”, което се излъчва всеки четвъртък от 22:00 часа по телевизия Евроком. Марешки е плод на политическото инженерство на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, категорична е собственичката на АФЕРА. По думите й той е резерватът, която след неизбежния разпад на патриотите ще поеме функцията на патерицата, която ще крепи иначе крехкото мнозинство на ГЕРБ. От своя страна Бареков изтъкна, че чадърът над Марешки е поставен не от прокуратурата, а именно от Борисов.

Разследващата журналистка подчерта още, че зам.-председателят на НС е обвиняем и за рекет и побой, и припомни, че съдията по делото е бил „опраскан”, но скандалът умишлено е заметен под килима от иначе борещите се за правда и свобода на словото медии. „Никой не обели дума за делото „Марешки”, което беше смачкано безпрецедентно чрез отсвирването на разглеждащия го съдия”, заяви Томова и посочи, че желаният резултат е налице – делото е прекратено във Варна и изпратено в София. По думите й целта е да бъде разпределено на „правилния” съдия, ако въобще се стигне до съдебен процес, защото първо е необходимо главният прокурор да получи свалянето на имунитета на варненския аптекар, който днес вече е народен представител и зам.-председател на НС. И Бареков и Томова се обединиха около становището, че Цацаров е доказателство за това, че една птичка пролет не прави.

Според тях, за да си свърши работата прокуратурата, тя се нуждае от безусловното съдействие на следствените служби. В случая обаче такова няма, тъй като всички оперативни служители са изцяло под контрола на Бойко Борисов. „Ето поради тази причина всички дела или изобщо не стигат, или се спихват в съда”, обобщи Томова. От своя страна Бареков констатира, че за три мандата, трима главни прокурори и множество сигнали, Борисов се е запазил чист като момина сълза – без нито едно повдигнато обвинение. Някой умело разчиства политическия терен на територията на Р България за нов политически проект, заяви Томова в коментар на омерзителния скандал Дончев-Гергов-Цацаров.

По думите й се задава нов политически инженеринг, а причината е затъването на цялата политическа класа в блатото и отварянето на ниша за създаването нова формация. Според двамата в студиото Цацаров е отишъл на срещата с Дончев без лични подбуди и днес се оказва в ролята на жертва на задкулисни сценарии. Те са категорични, че същността на скандала, която медиите умишлено изкривяват, се състои в това, че един олигарх си е позволил да поиска от главния прокурор съдействие за прекратяване на прокурорска преписка. Атаката срещу Цацаров и Гергов обслужва изцяло центъра на властта – Бойко Борисов, категоричен е Бареков.

В защита на становището си евродепутатът посочи, че този скандал води от една страна до разпад на БСП, която щеше да е единствената опозиция на безобразното управление, което Борисов готви с Каракачанов, Марешки и ДПС, а от друга – му помага да се разграничи от „червените мобифони”, макар самият той от зората на демокрацията да е именно такъв. И според собственичката на АФЕРА цялата политическа класа е в блатото, единствено Борисов отново е чистият месия. Томова подкрепи евродепутата и също предрече, че социалистическата партия ще се разпадне, като и според нея тласък на ерозията ще даде именно войната между Корнелия Нинова и Георги Гергов. И Бареков, и Томова обаче отчетоха факта, че както ръководството на БСП, така и това на ГЕРБ, мълчат за спойката Гергов-Борисов. В тази връзка евродепутатът припомни, че именно Борисов и социалистите са подарили Пловдивския панаир на замесения в скандала Георги Гергов.

Третият мандат на Борисов ще приключи много по-бързо от изминалите два мандата, категорична е собственичката на АФЕРА. Според нея патриотите „ще се изпотрепят взаимно” още в рамките на първите три месеца от встъпването на правителството заради незадоволимите им властови и финансови апетити. Бареков уточни, че първият мандат на Борисов е продължил почти 4 години, вторият – 2 години, а по думите му третият ще продължи толкова дълго, колкото определи ДПС и Ахмед Доган. Евродепутатът припомни, че те вече са оповестили публично кога ще изтече този давностен срок – юни 2018 година, но според него дори това е твърде оптимистична прогноза, тъй като правителството, което се задава, е невъобразимо по липса на компетентност и безобразно като експертност.

BNews.bg

loading...
Собственичката на АФЕРА със сензационно разкритие в студиото на Бареков: Марешки ще бъде привлечен като обвиняем по делото за турските ваксини! 27.04.2017 г. „Презареди България“ | Гост - Веселина Томова (ВИДЕО) by

Последни от България

Отиди Горе