След победата на Тръмп канадският имиграционен сайт се срина

в Свят

От Барикада

Идеята американски граждани да търсят спасение от Тръмп в северната си съседка отдавна циркулира в интернет – досега основно като шега

Основната интернет страница на Канадските имиграционни власти страда от многократни прекъсвания заради повишеното търсене, след като Доналд Тръмп излезе начело в президентската надпревара в САЩ.

Проблемите с отварянето на сайта са започнали още във вторник през нощта, когато стана ясно, че кандидатът на Републиканската партия печели изборите в ключови щати. Към 11:30 ч. българско време в сряда сайтът продължаваше да не работи.

Данните от търсачката Google също показват, заявките „преместване в Канада” са скочили значително, след като бе обявена победа на Тръмп в щати като Флорида и Охайо.

Потребители от САЩ и Канада изпълниха социалните мрежи с шеги по темата. Дори официалният Twitter акаунт на северната съседка на САЩ изглежда не изостава от тенденцията и пусна заявление, че „В Канада имигрантите са окуражавани да донесат своите културни традиции и да ги споделят със съгражданите си”.

Идеята американци да започнат да се преселват в управляваната от либералното правителство на Джъстин Трюдо Канада, ако Тръмп спечели изборите, отдавна циркулира в интернет. Дълго време това бе шега, но вероятно някои щатски граждани са започнали да го обмислят и сериозно.

През февруари остров Кейп Бретон до канадския атлантически бряг започна да се рекламира като спокойно убежище за американски бежанци, търсещи спасение, ако Тръмп овладее Белия дом, припомня Guardian. / Барикада


П.П. Най-гледаният американски анимационен сериал The Simpsons предрече победата на Доналд Тръмп преди 16 години 😀 / виж заглавното видео

След победата на Тръмп канадският имиграционен сайт се срина by