След обществен натиск в Москва закриха скандална ”изложба за педофили” (ГАЛЕРИЯ 18+)

в Свят

Центърът „Братя Люмиер“ обяви в неделя (25 септември), че закрива скандална изложба на Джок Стърджис, включваща снимки на съблечени деца, предаде Рен ТВ. Според ръководителя на центъра Едуард Литвински решението да закриването ѝ е взето заради възникналия обществен отзвук.

По-рано в неделя достъпът до изложбата, озаглавена „Джок Стърджис. Без смущение“, бе блокиран от активисти от организацията „Офицерите на Русия“. В профила си във Facebook председателя на президиума на организацията Антон Цветков се обърна към своите приятели и последователи с въпрос дали експозицията на Стерджес е изкуство или детска порнография.

„Може и да съм далеч от изкуството, но мнението ми е, че подобни хора не бива да излагат творбите си в нашия град и изложбата трябва да бъде закрита. И педофилите твърдят, че нещата, които правят с децата, са доброволни“, възмути се той в социалната мрежа.

От няколко дни около изложбата на известния фотограф Джок Стърджис в Москва, включваща снимки на съблечени деца и тийнейджъри, се вихри скандал. Блогъри нарекоха автора на кадрите „стар извратеняк“ и поискаха властите незабавно да обърнат внимание на изложбата. Членът на Съвета на федерацията Елене Мизулина незабавно се обърна към прокуратурата по случая, а детският омбудсман Анна Кузнецова нарече работите на Стерджес „ужасяващи“ и се присъедини към жалбата. / Руски дневник

 

Loading...
loading...
loading...
След обществен натиск в Москва закриха скандална ''изложба за педофили'' (ГАЛЕРИЯ 18+) by