След бомбардировката / “Детето няма шансове: силно повреден мозък, пробити са дробовете, тазът е раздробен, но сърцето бие, ще се борим”

в Свят

Терористите в четвъртък обстреляха училището в квартал Слеймания в Алепо. Загинаха седем деца, над 10 ученици бяха извозени в градската болница, защото имат рани от осколки от снаряди.

Кореспондентът на РИА Новости бе един от първите представители на медиите, който пристигна на мястото на събитието, посети и болницата, където бяха транспортирани ранените и телата на загиналите. Родителите и децата разказаха за случилото се в последните дни.

Шансовете са минимални

Намираме лекаря реаниматор, той ни отвежда до операционната, там вече няколко часа специалистите се борят за живота на един от учениците от Слеймании. Трима лекари с напрегнати лица полагат всички усилия, от апарата се чуват звуци на надежда, сърцето на детето все още бие. Сестрата на момченцето вече е мъртва, лекарите не успяха да я спасят.

«Снарядът на джихадистите е избухнал съвсем наблизо. Детето е получило рани от осколки, силно е повреден мозъкът, в главата си има осколки, пробити са белите дробове, тазът е раздробен. Шансове практически няма, но сърцето на детето все още бие, ще продължим да се борим за живота му», — казва ни доктор Джан Фатух.

Операционната е покрита с тампони с кръв, точно до лекаря са родителите на детето. Плачат. Останалите деца, според лекаря, които са получили леки рани, също са в болницата, оказана им е помощ.

Тръгваме по коридорите, преминаваме покрай роднините на ранените. Хората са разтревожени, суетят се, мирише на кръв.

Не сме на себе си.

Навсякъде има мъка, много и тежка мъка.

NewsFront – Bulgaria

 

loading...
След бомбардировката / "Детето няма шансове: силно повреден мозък, пробити са дробовете, тазът е раздробен, но сърцето бие, ще се борим" by

Последни от Свят

Отиди Горе