След АЕЦ-а, ЕС поиска да затворим и ТЕЦ-овете… 49% от тока…

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Нова брутална атака срещу България готви Брюксел чрез искане да се затворят около 49% от енергийните ни мощности, предупреди Коалиция КОЙ

 След като затвори 4 блока в АЕЦ, без никакви основания, сега съюзът е вдигнал мерника и на топлинните централи. Били не-екологични.

Подобно решение буквално означава, че ще минем на тежък режим на тока. Не само защото ни се закрива огромна част от енергетиката, а и защото в региона изобщо не съществуват свободни мощности, които да покрият подобен дефицит. Излиза, че ЕС по същество иска да „дръпне шалтера“ на България, да закрие икономиката ни, и да ни остави да живеем в някакво гето без електричество.

Очевидно комунизмът изпълни обещанието си за „съветска власт плюс електрификация“. Сега евро-атлантизмът ще позволи да видим какво е обратното – съветска власт без електрификация. Въпросът дали ЕС е нова съветска власт вече е реторичен.

Проблемът е толкова голям, че няма да се реши дори ако построим АЕЦ „Белене“. Тя се предвижда да е 2000 мегавата, докато набелязаните ТЕЦ-ове са 4400. Трябва да построим 2 централи като „Белене“ за компенсация.

Покрай тока ще загубим и парното. Най-архаичните технологии са именно в топлофикациите на големите градове. Те пък са в перманентен фалит, и не само не могат да инвестират в нова техника, но дори не си правят ремонтите, както видяхме тази зима. Ако останем без парно, това ще увеличи потреблението на ток и ще доведе хипотетичния режим до нещо от типа „1 час има, 3-4 часа няма“.

Ако България продължава с настоящото си колониално робско поведение, и изпълнение на всяка разрушителна повеля на ЕС, може след електричеството да решат да ни забранят и въздуха. Не знам дали сте наясно, но всеки човек е не-екологична единица и отделя огромни количества вредни и парникови газове. Без 7 милиона българи, въздухът на ЕС ще бъде много по-чист.
Коалиция КОЙ призовава народа да гласува отговорно. / КП „КОЙ“