Слънчевите покриви на Tesla са по-евтини от традиционните

в Свят

Цената на слънчевия покрив, произвеждан от Tesla е по-ниска от цената на обикновения покрив, каза на среща с акционерите Илън Мъск. При това не 20 години след поставянето, а веднага.

Мъск каза, че съвременната верига за поставяне на различните материали за покривите е крайно неефективна. Той допълни, че слънчевата конструкция е с 80% по-лека от традиционните материали, които се използват в Калифорния и държавите от Средиземноморието. Освен това, материалите на Tesla не са така крехки и намаляват загубите от счупване.

Стъклото по принцип е пясък, а пясъкът почти нищо не струва“ – многократно заяви Мъск.

Сега, след сливането на SolarCity с Tesla, е възможно да се влезе във всеки магазин и да се поръча слънчев покрив. Относно новите покриви Мъск подчерта, че те са по-здрави, по-леки и по-красиви, а електрическата енергия от тях е просто бонус.

Поставянето на покриви, съставени от слънчеви елементи не е някаква мода или рекламен ход. Според пресмятанията на министерството на енергетиката на САЩ, ако всички покриви върху всички сгради на страната бъдат покрити със слънчеви батерии, то получената енергия ще покрие 40% от енергийните нужди на САЩ.  Засега на първо място по използване на слънчевата енергия е Германия. /  От Даниел Десподов в Кaldata.com

loading...
Слънчевите покриви на Tesla са по-евтини от традиционните by

Последни от Свят

Отиди Горе