СКАНДАЛНО! как ремонт на 10 чешмички струва 3 млн. лв.

в Некатегоризирани/НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Природен парк „Златни пясъци“ чупи рекорди с шокиращ ремонт

 

Ремонт на 10 чешмички в природен парк „Златни пясъци“ струва близо 3 млн. лв. Ако новината ви звучи като виц, то пийте по една  студена вода.

Над две години отнема на дирекция Природен парк „Златни пясъци“, за да завършат „мащабния“ си проект за реконструкция на 10-те чешмички. За целта се иска финансиране както от България, така и от ЕС. Средствата по Европейски фонд за регионално развитие (ЕФРР) са 2 463 723.70 лв., а тези от държавния бюджет 434 658.55 лв.

Едва ли някой се изненадва, че според директорът на ПП „Златни пясъци“ Юлия Тумбаркова в процедурата няма проблем. По думите й пред сайта Moreto.com десетте чешми по туристически маршрути в природен парк „Златни пясъци“ вече се радват на по-облагороден вид и са приведени в изправност. Тумбаркова e сред управителите в скандалното НПО Асоциация на парковете в България, където коли и беси Тома Белев.

Припомняме, че преди месец стана ясно, че Тома Белев е загубил поредно дело и управлява нелегитимно Асоциацията на парковете в България. Това се вижда от решение на Софийския градски съд, който обявява за нелегитимно общото събрание на Асоциацията на парковете, проведено на 26.07.2014 г. Съответно всички решения, включително и изборът на представляващия асоциацията Тома Белев, стават официално нелегитимни. Оценката на чешмичките оставяме на вас. / nbox.bg