СКАНДАЛЪТ ПРОДЪЛЖАВА: Цачева била на общо събрание на фирмата си, докато НС заседавало!

в България

Кандидатът за президент от партия ГЕРБ Цецка Цачева продължава да е активен съдружник във фирмата „Акцио Консулт“. Това разкри вчера на страницата си във фейсбук бившият вътрешен министър Богомил Бонев.

Днес скандала по темата продължава след като сайта afera.bg внесе още нови скандални разкрития по него.

Става дума за това, че на 16 юни 2016 година в Плевен Цецка Цачева е взела участие в Общото събрание на компанията, в която е съдружник.

От протокол за проведено общо събрание на фирмата „Акцио Конслут“ ООД, е видно, че в него е взела участие в съдружничката във фирмата  ЦЕЦКА ЦАЧЕВА ДАНГОВСКА.

akcio

Скандален е и факта, че по същото време от 09.00 часа на 16 юни 2016 година е заседавало и Народното събрание на Република България, на което пък Цачева се води председател.

Според Богомил Бонев, като народен представител участието на Цачева във фирмата е противоконституционно. То противоречи на Правилника за организацията и дейността на народното събрание, който е със статут на закон. Всеки съдружник в ООД и всеки акционер в АД участва в общото събрание, което е ръководен орган, фиксиран в ТЗ. Тук е налице несъвместимост по смисъла на чл. 68, ал. 1 от Конституцията. Или си политик, или си търговец, заключва Бонев.

Сайта afera.bg разкрива още, че председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Плевен е Румен Лилянов Цачев, който пък е съдружник на Цецка Цачева в адвокатска кантора „Акцио Консулт“.

Освен това Румен Цачев е назначен за началник отдел „Правен“ в Народното събрание след последните парламентарни избори през 2009 г., на които ГЕРБ взе властта, а Цачева поста на председател на парламента.

Кантората „Акцио Консулт“ стана печално известна покрай скандала с аферата „Дупетата“, когато през 2010 г. бяха бяха открити рекордни количества изрезки от салами без документи за произход на плевенската фирма „Анона“ ООД. Тогава беше отстранен шефът на ветеринарно-медицинската служба в Плевен Емил Попов заради съмнения, че е прикривал нарушенията на фирмата. „Акцио консулт“ пък обслужва ветеринарната служба правно от 2003 г.

След като става депутат, Цачева прехвърля управлението на кантората на един от съдружниците си – Камелия Донкова, но остава съдружник. / NBOX.BG


Една бедна българка за Цецка Цачева


 

loading...
СКАНДАЛЪТ ПРОДЪЛЖАВА: Цачева била на общо събрание на фирмата си, докато НС заседавало! by