Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

СКАНДАЛ! Вижте скритото от БНТ разследване за ваксините на Валя Ахчиева

в България
Loading...

Фрог се сдоби със скритото от БНТ разследване за скандалните ваксини на журналистката Валя Ахчиева за предаването „Открито“. В него служители на фирмата „Бул Био “ към МЗ , барабар с неговия шеф, разкриват за първи път как се извършват престъпления от държавни чиновници на високо ниво- фалшифициране на документ под натиск, във връзка с износа на ваксини срещу туберкулоза за Турция. Екипът ни успя да получи тайнственият и дълбоко крит запис, след като преди няколко дни той беше иззет от прокуратурата и ДАНС.

Цялото видео може да вдите тук – http://vids.frognews.tv/v/d70a834b-6798-475c-9f75-c9ab37b2b66a/video480p.mp4

Междувременно се разбра, че истинско гонение е започнало срещу свидетелите, разкриха за Фрог  източници от компанията, производител на ваксини.  Някои от тях вече са предупредени, че ще бъдат уволнени, заради това, че са се престрашили да разкажат истината. Случаят в ваксините се заплита още повече. Здравният министър обясни в телевизионно предаване в петък сутринта, че даренията на ваксини за и от Турция са изключително изгодни за България.

Всъщност това звучи удивително, след като се знае вече, че  получените 100 000 ваксини срещу хепатит В „Еувакс “ са пълен боклук заради недопустимо голямото количество живак. Вместо да каже къде в момента се намират тези ваксини, като обигран жонгльор , той започна да премята  зрителите,  разказвайки  как в момента се имунизират шестгодишните – въпрос, който няма нищо общо с темата за дарението.  Москов замъгли картинката още повече, като побърза да отбележи, че получените от Турция петвалентни ваксини „Пентаксим “, прилагани широко у нас,  са произведени във Франция и всичко си им е наред.  Съвсем разбираемо и дума не обели   за това, че това  касае само  едната съставка, за която реално има разрешение за употреба от Изпълнителната агенция по лекарствата.

В писмо официалният производител на петвалетните  ваксини“Санофи  Пастьор “ изрично подчертава, че не може да носи отговорност за съдържанието на внесените ваксини „Пентаксим “ от Турция, защото другите четири съставки се смесват и забъркват в южната ни съседка при условия , които не са известни на френския производител. По всичко личи, че здравният министър бяга от темата като дявол от тамян. Той  даде да се разбере, че началникът на фирмата „Бул  Био “ ще прави това, което му  нареди.

източник: frognews.bg

Loading...

Последни от България

Отиди Горе