Синдикати, работодатели и боксьори се втурнаха да спасяват Бойко Борисов

в България

Цялата пошлост на сателитите около властта изгрява покрай риска Бойко Борисов да подаде оставка, поради загубени избори. Днес боксьорът Кубрат Пулев се включи с обширно интервю как трябва да прощаваме на премиера грешките им и как и той бил човек. Странно дали би простил това на друг политик. Но Пулев е просто боксьор, не можем да очакваме от него прекален интелект.

Егалитарни организации обаче също се включиха. Синдикати и работодатели се втурнаха да всяват паника, че сега не е време за предсрочни избори, и че изборите вредят на икономиката и на трудещите се. До момента сме имали 4 пъти предсрочни избори, но сега за пръв път те са опасни за държавата и човечеството. Няма да се приеме бюджетът (което всъщност е нещо като лъжа), няма да се вдигнат заплатите, няма да се получат плащания от Европа (Европейската комисия не е тя в оставка).

Водевилът е пълен. Клакьори от всякакъв ранг се втурнаха да спасяват безценния и незаменим министър-председател. Най-вероятно самият той ги е организирал, защото наистина се постави в безизходна ситуация, след като ядоса народа, а след това се опита да спечели изборите като сплаши собствените си избиратели с оставка. Сега полезен ход няма, и всички тези присъдружни на ГЕРБ организации изглеждат по-скоро като отчаяние. Неподаването на оставка е супер компрометиращо, дори не само заради самия Бойко Борисов, а заради цялата измет около него. Спясаването на Лукарски, Кунева и Ненчев ще раздразни още повече народа.

Всъщност, циниците твърдят, че е по-добре Бойко Борисов да не подава оставка. Оставката е демократичен механизъм за измъкване на пропаднали държавници, без особени последствия за тях. Ако не се приложи, има шанс от реално тежко наказание – революция или публичен линч. Много хора твърдят, че това трябва да се случи, а не просто Бойко да иде да чете лекции в САЩ. / ГН

loading...
Синдикати, работодатели и боксьори се втурнаха да спасяват Бойко Борисов by