Шведска полицайка арестува по бикини…

в Свят

Швеция стана още по-желана не само от мигрантите, но и от всеки нормален мъж, след като местна полицайка публикува в Инстаграм своя снимка как арестува по… бикини.

Микаела Келнер, служителка на полицията в Стокхолм, се прочу тази седмица благодарение на момент, когато по бански задържа крадец в местен парк. “Първият ми арест по бикини след 11 години в полицията”, написа тя до снимката.

Кадърът, който тя публикува в профила си в “Инстаграм”, вече е харесан от близо 16 000 потребители.

Пред всекидневника Aftonbladet Келнер разказва, че е била с приятелки от службата в крайбрежния парк “Раламбшов”, където при слънчево време на тревния плаж се събират доста хора.

Тя забелязала, че между тях се разхожда мъж, който се опитва да им продава вестници и списания, но ѝ се сторил подозрителен, защото това е популярен метод за кражба на лични вещи на подобни места.

Мъжът се приближил с вестниците, те отказали да купят. Той хвърлил едно списание върху хавлията на двете жени и след това го вдигнал заедно с мобилния телефон на приятелката. Тя забелязала липсата му и сигнализирала.

“Нямаше време, така че се втурнах след него – може би около 15 метра, а и друга от колежките ми го хвана. Той опита да се измъкне, така че се наложи да го притиснем по-здраво”, описва Келнер. Телефонът бил намерен и извиканият полицейски патрул го арестувал.

“Подобни неща се случват непрекъснато. Публикувах снимката основно, за да предупредя хората да си пазят ценните вещи от тези хора, действащи като магьосници.”

Келнер добавя, че изглежда малко странно и смешно да пресечеш престъпление, докато си по бикини. “Но не се поколебах – и гола да бях, пак щях да се намеся, нищо не може да ме спре.”

Очевидно “бикините” са само първа крачка, поне ако съдим по последното обещание. Това допълнително засилва интереса към Швеция, където можеш да гледаш красиви полицайки засега леко облечени, но в бъдеще – и съвсем красиви… 🙂

Засега няма информация арестуваният да се е оплакал – от полицейско насилие, или от неспазване на традиционните правила на ареста. Вероятно и за него е било по-добре да стане така. Стари ченгета обаче предупреждават, че ако арестите продължат по подобен начин, може самото извършване на престъпления да стане по-атрактивно и много народ да се опита така да бъде арестуван от млади полицайки. / ГН

Шведска полицайка арестува по бикини... by