Шокиращо! Bank of America: Вероятността „Матрицата“ да съществува е от 20 до 50%!

в Любопитно

Bank of America Merrill Lynch (BAML, подразделение на Bank of America) публикува аналитична  бележка до своите клиенти, в която оценява възможността за съществуването  на „Матрицата„.

Според финансовата институция, вероятността,  човечеството да живее в симулация, се оценява на 20-50%, пише Business Insider.

Анализаторите изтъкват, че учени, философи и бизнесмени вече допускат, че съвременното човечество живее в симулирана реалност.

Аргументът за това е, че сегашната цивилизация се приближава до появата на фотореалистични симулатори,  които могат едновременно да се въздействат  на „милиони“  хора.

„Много е вероятно, че с развитието на изкуствения интелект, виртуалната реалност и компютърната мощност, от  цивилизацията на бъдещето да са решили да моделират живота на предците си с помощта на компютър,“ – се казва в документа.

По-специално, BAML се позовава на  основателя на Tesla и SpaceX Елън  Мъск, който допуска, че хората  всъщност живеят в компютърна игра на друга цивилизация.

Анализаторите се позовават  също така и на доводите на учения и популяризатор на науката Нийл Деграс Тайсън, който също така допуска, че сегашната Вселена е компютърен модел.

Шведският философ Ник Бостром, на който също се позовават в  BAML, през 2003 г. публикува работата си  „Дали живеем в компютърна симулация“.

Според този документ, човечеството има три варианта за развитие – измиране след достигане на „постчовешкия“,  превръщане  в „постхора“, които няма да създават  симулатор на еволюционната история, или „никакво“  развитие, тъй като вече живеем  в „Матрицата„.

Последствията от тези констатации засега са неясни за инвеститорите, заключава Business Insider. / НЕПОЗНАТО

Свързани публикации:

 

 

 

 

loading...
Шокиращо! Bank of America: Вероятността „Матрицата“ да съществува е от 20 до 50%! by

Последни от Любопитно

Отиди Горе