Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

ШОК! Разстреляха Руският посланик в Турция (ВИДЕО)

в Свят
Loading...

В Анкара е извършено покушение върху посланика на Русия

Въоръжен човек е извършил нападение над посланика на Руската федерация в Турция Андрей Карлов. Нападателят е нахлул в Галерията за съвременно изкуство в Анкара, където е имало откриване на фотоизложба с названието Россия глазами турок”. Нападателят е стрелял по посланика в гръб, докато той е завършвал речта си по откриването на изложбата. След изстрела посланикът е паднал на земята в безпомощно състояние. Официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова заяви, че министерството скоро ще излезе с изявление във връзка с покушението. „Молим ви да се ориентирате единствено от информацията, която идва от външното министерство на РФ или от посолството ни в Анкара”, подчерта Мария Захарова. На президента на РФ Владимир Путин вече е докладвано и той очаква да изслуша доклад на външно министерство и на специалните служби по случая, заявява и прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков. По последни данни руският посланик е починал, след като е бил откаран в болницата. / От a-specto
ДОПЪЛНЕНИЕ: Посланикът на Русия в Турция Андрей Карлов, над когото на 19 декември бе извършено нападение в Анкара, е починал от раните си. Това съобщи официалният представител на МВнР  на Русия Мария Захарова.
«Днес е трагичен ден за руската дипломация. Днес в Анкара на публично мероприятие бе ранен посланикът на Русия, който почина от раните си.»,  каза тя.

Последни от Свят

Отиди Горе