Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Шефът на германската полиция: Мигрантите застрашават националната ни сигурност!

в Свят
Loading...

Неконтролираният прилив на мигранти в Германия застрашава вътрешната сигурност на федералната република. Това предупреждение открито отправи директорът на германската полиция Холгер Мьонх.

“Положението в областта на сигурността се влошава и това се дължи на увеличения брой на мигрантите, които пристигат в страната”, каза Мьонх пред германското списание “Фокус”.

Водим разследвания срещу десет души, за които има съмнения, че са участвали във военни престъпления в чужбина или са част от терористични организация, поясни още ръководителят на полицията.

Той подчерта, че “сблъсъците между търсещите убежище са все по-чести от една страна, и от друга – настроенията сред десните привърженици все по-възпаляващи”. “Тази динамика ме притеснява. Положението е тежко и напрегнато”, каза още полицейският ръководител и поясни, че нападенията срещу приемните центрове за бежанци в Германия тази година са се утроили.

Общият брой на атаките от началото на година е над 600, а за цялата тази година е бил 198 година. В 98 от тях има насилие, а в 49 случаи става въпрос за опожаряване на центровете.

пПрипомняме ви, че само през изминалия ден от Австрия в Бавария пристигнаха около 8000 души.

Късно снощи се стигна до нови сблъсъци между мигрантите на словенско-австрийската граница край Шентил. Поради това се наложи намесата на словенската полиция. Част от мигрантите разбиха загражденията и нахлуха на австрийска земя.

За последните две седмици от Хърватия в Словения са пристигнали над 102 000 мигранти, съобщи вътрешното министерство в Любляна. 75 000 от тях са успели да преминат в съседна Австрия.

източник: БГНЕС

Последни от Свят

Отиди Горе