вашият виртуален всекидневник

Северна Корея с нов опит за изстрелване на балистична ракета, руската ПВО е в състояние на повишена боеготовност

в Свят

Руската ПВО е в повишена боеготовност след ракетния изстрел на КНДР

Руската противовъздушна отбрана в Далечния Изток е в състояние на повишена боеготовност във връзка новия опит за изстрелване на балистична ракета от Северна Корея, съобщи председателят на Комисията по отбрана и безопасност на Съвета на федерацията Виктор Озеров за РИА “Новости”.

“Русия изключително внимателно следи какво се случва в КНДР. Противовъздушната отбрана на РФ в Далечния Изток е в състояние на повишена бойна готовност. Ние контролираме въздушното пространство в зоната на отговорност на руските военновъздушни сили”, каза сенаторът.

По негови думи Русия е наясно, че не е цел на севернокорейските ракети. “Но от друга страна, техниката си е техника, и нашите военни правят всичко по силите си, в случай на извънредна ситуация, за да не допуснат случаен ракетен удар на територията на Русия”, заяви Озеров.

В събота (29 април) севернокорейски военни съобщиха, че КНДР е извършила нов (трети в рамките на месец) ракетен пуск североизточно от района Пукчхан, провинция Пхенян-Намдо. Японските власти съобщиха, че ракетата се е взривила непосредствено след изстрела и е паднала на територията на Северна Корея.  Според японския канал NHK, който се позовава на източници от дипломатическите кръгове, действията на Северна Корея са “в чест” на 100-те дни от управлението на Тръмп, цитират от агенцията.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Twitter, че изстрелването на ракетата е неуважително към Китай. Освен това, както съобщиха американски медии, Вашингтон може да усили санкциите против Пхенян.

Руски дневник

 

Loading...
loading...
loading...
Северна Корея с нов опит за изстрелване на балистична ракета, руската ПВО е в състояние на повишена боеготовност by

Последни от Свят

Отиди Горе