Сергей Лавров: Имаме неопровержими доказателства за украинска диверсия в Крим

в Свят

Русия и Германия са обсъдили възможността за възобновяване на диалога във формат Нормандска четворка във връзка с украинската диверсия в Крим, заяви в Екатеринбург руският външен министър Сергей Лавров. Той посочи, че Москва разполага с неопровержими доказателства, че операцията е била планирана отдавна.

Отворени сме към предоставяне на допълнителни факти, освен тези, които бяха показани на обществото, на нашите западни партньори, които ще се заинтересуват сериозно от това подобни неща повече да не се случват, заяви руският външен министър.

В същото време Сергей Лавров подчерта, че никой не е заинтересован от разрив в отношенията между Москва и Киев и определи такава възможност като крайна мярка.

От своя страна германския му колега Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че Берлин все още няма яснота по събитията в Крим и очаква резултатите от разследването на руската и украинската страна.

По отношение на Сирия германският министър каза, че хуманитарната ситуация в Алепо е катастрофална и тричасовите спирания на огъня не са достатъчни. Необходими са и сигурни коридори за доставка на помощите.

Лавров посочи, че ислямистите използват временните примирия в района, за да се превъоръжат и прегрупират. За удължаването им, но трябва да се решат някои проблеми като този за разделението между умерената сирийска опозиция и групировките “Ислямска държава” и “Джебхат ан Нусра”.

В миналото заедно с американците се споразумявахме и обявявахме “режим на тишина” за 48 и дори за 72 часа. Вероятно е имало някакво незначително облекчаване на хуманитарната ситуация, но основният резултат стана попълването на редиците на терористите с нови 7 хиляди души. Да не говорим за огромното количество боеприпаси. Затова не трябва да казваме: Да забравим за тероризма и само да предоставяме хуманитарна помощ, без значение в чии ръце ще попадне., каза той.  / КРОСС

loading...
Сергей Лавров: Имаме неопровержими доказателства за украинска диверсия в Крим by

Последни от Свят

Отиди Горе