SEC разглежда две ETF предложения в момента

в Крипто
Loading...

За първи път от август вече има предложения за Биткойн ETF пред Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

Предложението на VanEck / SolidX, подадено с Cboe BZX Exchange, вече се появи в изданието на Федералния регистър в сряда.

Това официално започва 45-дневния срок за първоначално решение. То се присъединява към друго биткойн ETF предложение, подадено от Bitwise Asset Management с NYSE Arca, което бе публикувано в регистъра миналата седмица.

Габор Гурбац, директор на стратегията за дигитални активи във VanEck, каза пред CoinDesk чрез имейл, че смята, че биткойн ETF ще служи на обществения интерес, ако бъде одобрен.

Надявам се, че инвестициите ни в регулаторното и пазарно образование, упоритата работа и ангажираност ще бъдат спазени, когато дойде времето.

Компанията работи активно с регулаторните органи, както и с други основни участници на пазара, “за да внесе простота, прозрачност и професионални пазарни стандарти в цифровите активи”, каза той.

VanEck се надява, че това сътрудничество ще позволи на пазара да продължи да предлага регулиран продукт с експозиция към цифрови активи.

Важно е да се подчертае, че одобрението на биткойн ETF ще зависи от начина, по който компаниите подхождат към своите предложения.

Мат Хоуган, главен изследовател на Bitwise, каза на CoinDesk, че крипто-екосистемата „се развива много бързо“, което може да помогне за стартирането на продукт. Той отбеляза следното:

SEC е изключително ясна в писмото на Далия Блас и в писмото за отхвърляне на Уинкълвос в това, което те ще изискват, преди да можете да се одобри продукт. Задача на хората в бранша… е да отговарят на тези стандарти…

Cryptodnes.bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе