Създават Европейската армия без България. Само Шенгенски държави и Великобритания.

в България

След като двете правителства на ГЕРБ и Борисов не успяха да изпълнят основните си приоритети — влизане на България в Шенген и Еврозоната в Страсбург започнаха финалните обсъждания по създаването на единна европейска армия без България. За това ни предупреди неотдавна унгарският премиер Орбан след визитата си у нас. България остава буферна зона за бежанците. В зоната на действие и охрана на евроармията ще попадат единствено и само страните от Шенген. Изключение ще бъде направено за Великобритания, тъй като от нея се очакват 420 милиона паунда годишно за финансирането на въоръжените сили на Европа. Набира популярност названието „Военен Шенген”. ЕС най-вероятно ще си назначи и военен комисар, освен външен министър – в ролята досега е италианката Федерика Могерини. Съюзът ще има и единен ръководител на отбраната, пише британският Дейли Експрес. Решението е ЕС да предвиди средства в размер на около 100 милиона евро за подготовка на армията си още в бюджета за 2017 г. А от 2018 да има организирана войска и да събира определени вноски от държавите – членки за нея.

Това е вторият оглушителен шамар по българските власти, след като Вишеградската четворка изпрати на България ясно послание – вратите им са затворени за мигранти. Полицаи от три държави от Вишеградската група – Чехия, Словакия и Унгария вчера се присъединиха към сръбските си колеги в патрулирането по сръбско-българската граница. Защо тези полицаи не са на българо-турската граница да отговори Борисов и проваленото му правителство слугуващо на Меркел, глобалистите и либерализма.

Русия, Великобритания, Австралия, Канада, Нова Зеландия и други държави са ключовите съюзници на САЩ, с които ще развиваме приоритетни отношения, заяви новоизбраният американски президент Доналд Тръмп, като съзнателно изпусна Европейския съюз от числото на приоритетните партньори. Попитан специално по темата, отново затвърди впечатлението. САЩ с Тръмп начело ще акцентира на Тихоокеанското, вместо на Атлантическото пространство, което означава и неглижиране на НАТО. Страховете на европейците от адмирациите на Тръмп към руския президент Владимир Путин и декларираната готовност да признае Крим и Севастопол за руски, заявената готовност да се бори с всички терористи заедно с Путин и Асад,са напълно основателни.

 Вероятно след ултиматума на Владимир Путин към НАТО и САЩ да си изтеглят войските, както бяха до края на Студената война и първият разговор по телефона с Доналд Тръмп нещата се връщат към положенията на Ялтенската конференция.

Разликата е, че сме сами, без реална армия, която САЩ и НАТО ликвидираха, срещу 1 милиард имигранти,(както каза Соломон Паси),пред ислямизираща се Турция и с утежнени от Плевнелиев, ГЕРБ, Реформатори и всякакви либерали, отношения с единствената велика сила в региона Русия.

Ускоряването на проекта за Европейска армия, се наложи покрай намеренията на Доналд Тръмп значително да ограничи американските средства за НАТО, които сега покриват 70% от бюджета на тази организация и преориентиране на външната му политика от Атлантика към Пасифика, тъй като той смята за основен потенциален противник на САЩ не Русия, а Китай.

Автор: Йордан Халачев
Източник: ПРЕГЛЕД

loading...
Създават Европейската армия без България. Само Шенгенски държави и Великобритания. by

Последни от България

Отиди Горе